14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenliği

ulasim

3-4-5 Haziran 2016 tarihlerinde, Kaz Dağlarında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Kazdak Dağcılık Kulübü organizasyonunda; “14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenliği” düzenlenmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde (Yunanistan ve Bulgaristan’dan 20 profesyonel dağcı) 175 profesyonel dağcının katılacağı Zirve Tırmanışında;  ilk gün; Edremit Narlı üstü Darıdere Mevkiinden başlayıp, Düden Kamp alanına, 2. gün; Düden Kamp alanından başlayıp Sarıkız Tepesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip UĞUR’ un da katılacağı sertifika töreni ile devam edecektir. Akabinde dağcılar Sarıkız Tepesinden Beypınarı Kamp alanına yol alacaktır. Zirve Tırmanışı 3. Gün akşamüzeri Kirse bölgesinde sona erecektir.

Bu şenlik kapsamında 4 Haziran 2015 tarihinde saat 12:30’ da başlayacak olan Edremit Mehmetalan Mahallesi’nden, Zeytinli Mahallesi’ndeki piknik alanına kadar yaklaşık 3 km. mesafeli Halk Yürüyüşü yapılacaktır. Halk yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip UĞUR katılacak olup çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verecektir. Halk yürüyüşünün akabinde Edremit Zeytinli mahallesinde yöresel ürünlerin sergileneceği stantlar açılacak, Dünya Çevre Günü dolayısıyla spor ve müzik faaliyetlerinin olduğu bir dizi aktivite gerçekleştirilecektir.

Bu faaliyet ile toplumun hemen her kesiminde doğa ve çevre bilinci oluşturulması ve ayrıca Kaz Dağlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı amaçlanmıştır.

Tüm halkımızı; sağlık için, doğa için “Halk Yürüyüşü”ne bekliyoruz.

İlgili dokümanı indirmek için tıklayınız.