Balıkesir Projeler Bilgi Notu

ulasim

Gelişen, parlayan, büyüyen Balıkesir’de Ahmet Edip Uğur başkanlığında yapılan projeler hız kesmeden devam ediyor.

Dr. Ahmet Toprak Caddesi ile başlayıp Bandırma Caddesi ile biten Çay Deresi şehrin sorunu olmaktan çıkıyor. Eski meyve sebze halinin dönüşümü ile gerçekleştirilen Çay Deresi Rekreasyon Alanı; çocuk ve dinlenme parkları, yürüyüş - bisiklet yoları, koşu parkuru ile genç,çocuk,yaşlı her kesim tarafından kullanılabilir hale gelecek. Estetik bir kanal olarak projelendirilen atıl durumdaki dere; ıslah çalışmaları,kanalda düzenlenecek gondol turları, alışveriş merkezi,çim amfi,etkinlik sahnesiyle tekrar hayat bulunacak. 258.625 metrekarelik bir alana projelendirilen Çay Deresi Rekreasyon Alanı 13.908 metrekare kapalı alana sahip fuar ve kongre merkeziyle kentte turizm,sanayi,tarım ve hayvancılık alanlarında ihtisas,karma fuarlar ve kongreler düzenlenmesine olanak sağlayacak. Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi ile çocuklar için özel olarak tasarlanmış olan “Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü” ne sahip olacak. Onlarca dev oyuncağa sahiplik eden Çocuk Köyü, oluşturulan skateboard ve grafiti alanları gibi alternatif alanlar ve Türkiye’nin ilk Tubby jump alanı ile yetişkinler için de eğlencenin vazgeçilmez adresi olacak.

Kent merkezinde oluşturulan önemli bir cazibe merkezi de yeşil kimliği ile bilinen Çamlık Tepesi. Doğal formu bozulmaksızın mevcut potansiyelinden yararlanılarak tasarlanılan Çamlık Tepesi Çay Deresi Rekreasyon Alanı arasında 2016 da ihale edilecek olan teleferik hattı aracılığıyla yaşam ve eğlencenin tümüyle iç içe geçtiği bir ağ oluşturacak. Kentin panoramik olarak izlenebileceği tek tepe olan çalık tepesine kazandırılan “kültürel değerlerimizin güçlü bir yansıması olan Çamlık Cami, yenilenebilir enerji temalı bilim merkezi” donatılarıyla tepe-kent arasındaki bağ güçlendirilecek Çamlık Tepesi kentli için kullanılan bir alana dönüşecek. Kentin birçok yerinden gözlemlenebilen 33 m uzunluğundaki hilal minare ile Balıkesir doğal imgesine kavuşacak.

Çay Deresi rekreasyon projesi alanında bulunan meyve sebze hali kent merkezinden uzaklaştırılarak240.000 m2 devasa bir alanda tasarlandı. Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan hal projesi 75 tane hal birimi, 40 adet perakende satış birimi 3 adet sosyal tesis ve dini tesis birimlerinden oluşmakta olan modern bir kompleks niteliğinde olacak.

Merkezde gerçekleştirilen, kente dinamizm kazandırmak amaçlı sosyal donatılar ve cazibe merkezlerin yanı sıra kent ekonomisine katkı sağlayan büyük projeler de devam etmekte. Lojistik ve turizm potansiyeli ile Balıkesir’i Marmara bölgesinin öncelikli yatırım kenti haline getiriyor.Hem Marmara hem de Egeye kıyısı bulunan hinterlandı geniş kentte özellikle bandırma ilçesi sanayi potansiyeli ile dikkat çekmekte. Bandırmada planlanan organize sanayi bölgesi demiryolu ve karayolu bağlantıları, lojistik park ve inşa edilmesi planlana liman ile Marmara Bölgesinin yeni sanayi üssü olmaya aday.

Körfez bölgesinde gerçekleşecek projelerle hizmet kalitesin arttırılarak turizmin sezonunun sürdürülebilirliği hedefleniyor. Cunda Köprüsü ile iç körfezde bulunan deniz suyunun sirkülasyonu sağlanarak bu alan kullanılabilir hale gelecek. Sağlıklaştırma çalışmasının yanı sıra yapılacak Cunda köprüsü Ayvalık - Cunda arası ulaşıma da çözüm getirecek. 7 metre uzunluğu 100 metre eni ile Türkiye’nin en uzun plajı özelliği taşıyan Sarımsaklı plajında 260.000 m2 alanda yapılması planlanan proje kapsamında beachcluplar, localar, yürüyüş ve alışveriş alanları ile Sarımsaklıya gelen turist sayısı başta olmak üzere turizm sezonunu ve hizmet kalitesini arttırılacak . Körfezde bulunan marina, liman ve kruvaziyer liman projeleri de turizme yönelik vizyon projeleri arasında yer almakta.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fransa’nın Cannes şehrinde 26.cısı düzenlenen gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM’e 2015 yılında ilk kez katılım sağladı. Fransa’da müthiş bir ilgi ile karşılanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Edip Uğur önderliğinde vizyoner projelerini dünya ile buluşturarak yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Bu yılda MIPIM e katılacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi daha güçlü projeleri ile yatırımcıların gözdesi olmayı hedefliyor.

GYODER tarafından düzenlenen 7’inci Gelişen Kentler Zirvesi‘ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 6-7 Mayıs’ta Balıkesir’de ev sahipliği yaptı. Yerli ve yabancı yüzlerce profesyonelin katıldığı zirvede kentin gayrimenkul alanında taşıdığı potansiyeller ve yatırım fırsatları ön plana çıkarıldı.

İlgili dokümanı indirmek için tıklayınız.