Balıkesir “Yörük Türkmen Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yapacak

ulasim

Balıkesir, “Yörük Türkmen Çalıştayı”na ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Yörük ve Türkmen Birliği tarafından organize edilen “Yörük ve Türkmen Beyleri Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir'de Buluşuyor” başlığı altında yapılacak olan Yörük Türkmen Çalıştayı yarın (17 Ekim 2015 Cumartesi) Balıkesir'de gerçekleşecek. Türkiye Yörük Türkmen Birliği Toplantısına ülkenin dört bir tarafından Yörük ve Türkmen Beylerinin katılacağı bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu, Türkiye Yörük Türkmen Birliği ile birlikte düzenlediği çalıştay programı 17 ve 18 Ekim 2015 tarihlerinde (Cumartesi ve Pazar günleri) Balıkesir merkez Karesi ilçesinde yapılacak.

17 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende açılış ve protokol konuşmaları yapılacak. Buradan sonra Otel Basri'de verilecek öğle yemeğinin ardından Türkiye Yörük Türkmen Birliği Toplantısı (TYTB) yapılacak. Otel Basri'deki toplatının ardından akşam yemeği verilecek.

Çalıştayın ikinci günü olan 18 Ekim 2015 Pazar günü ise Yörük Türkmen Beyleri için Balıkesir gezisi düzenlenecek. Bu gezi sırasında Zağnos Paşa ve Karesi Türbeleri ziyaret edilecek. Otel Basri'de devam edecek çalıştay toplantısında TYTB çalışma takvimi ve iş planı belirlenecek.

Alaca Mescid'de kılınacak öğle namazının ardından ise YTBT Sonuç Bildirisi yayınlanacak.

İlgili dokümanı indirmek için tıklayınız.