Balıkesir'e Bahar Sanatla Geliyor

ulasim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve ülkemizin ilk kişisel müzesi olma ünvanına sahip Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi, Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'nce hazırlanan "Selection (Seçki) Balıkesir" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Geçmişten günümüze "bir kültür kenti" olma iddiasıyla öne çıkan Balıkesir, aynı zamanda Prof. Devrim Erbil'in ilk ve ortaöğrenimini tamamlayıp, ilk sergisini açtığı şehirdir.  Kentimizin kültür-sanat alanında en büyük marka değerleri olan, sanatçımız,  Devrim Erbil'in  koleksiyonunu bizzat oluşturarak kent ve ülke kültürüne armağan ettiği müze, 2000'li yıllarda Balıkesir Belediyesi tarafından yine kendisinin ismi verilerek, Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi ismiyle sanatseverlerin hizmetine sunulmuştur.

Günümüze kadar bir çok ulusal sergiye ev sahipliği yapan Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi, kentin Büyükşehir olmasıyla birlikte ivme ve heyecan kazandığı bu dönemde, baharın ilk günlerine, "Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi" ile merhaba diyor. Sanatçımız Devrim Erbil ve koloni Ceo'su Hakan KÖRPİ'nin özel katkılarıyla, Denizhan ÖZER'in küratörlüğünde, Türk ve dünya çağdaş resim sanatının 44 önemli temsilcisinin eserlerinin teşhir edileceği sergi, 9 Nisan 2016'da saat: 18.30'da gerçekleştirilecek kokteyl ile açılıp, bir ay boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

İş adamı Hakan Şahin başkanlığında, Sapanca Gölü kenerındaki Doğapark Sanat Çiftliğinde, 2008'den bugüne, her yılın Haziran ayı boyunca Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların katılımıyla çalıştaylar düzenlenmektedir. Günümüze kadar 7 yıl boyunca toplam 48 ülkeden 495 sanatçının katılımıyla oluşturulan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, günümüzde dünyanın en büyük sanat üretim organizasyonu olma özelliği taşıyor.

Organizasyon ve sanat adına yaratılan sinerjiyle dünya çapında ses getiren Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, 2013 yılında, TÜYAP Uluslararası Sanat Fuarı tarafından "Sanatsever Kurum Onur Ödülü" ve Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından da kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunan kişi ve kurumlara verilen "Türksoy 20. Yıl Madalyası"  gibi iki büyük ödülle başarısını taçlandırdı. Kentimizin "Büyükşehir" olması sonrası yeni projeler ve yeni bir Balıkesir'in hedeflendiği günümüzde, kültür-sanat alanında yapılacak çalışmaların ilk adımı, 9 Nisan 2016'da gerçekleştirilecek "Selection (Seçki) Balıkesir" sergisi ile atılıyor.

Başta Devrim Erbil olmak üzere, yaklaşık 30 sanatçının bizzat hazır bulunacağı açılışımıza tüm halkımız davetlidir.

İlgili dokümanı indirmek için tıklayınız.