Büyükşehir Belediyesinden Toplu Konut Hamlesi

ulasim
Balıkesir Modern kentleşme hamlesini "Yeni Karesi" Projesi ile başlatıyor.Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş.'nin (BALTOK) geliştirdiği proje; Balıkesir'lilere nitelikli konut ve yaşam alanı sunacak.Şehrin gelişmesine imkan tanımayan çarpık kentleşme, talebi karşılayamayan konut üretimi ve buna bağlı yüksek maliyetler uzun yıllardır Balıkesir'in öne çıkan en önemli sorunları olmuştur.2015 yılı Mayıs ayında GYODER tarafından 7.'si düzenlenen "Gelişen Kentler Zirvesine" ev sahipliği yapan Balıkesir, zirve sonrası kazanımlarını "Yeni Karesi" projesiyle birlikte hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İstanbul'un sanayi ve lojistik sektörlerinden arındırılması sürecinde öne çıkan ilk alternatif olarak Balıkesir, orta ve uzun vadede Marmara ve Türkiye'nin cazibe merkezi haline gelecek, nitelikli göçün odak noktasında olacağı uzmanlarca ön görülmekte olup, kentin ortaya çıkacak ve artarak devam edecek olan göç dalgasına hazırlanması için bu tür projelerin planlı, programlı ve ekonomik olarak çözümlenmesi gerekmekte.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BALTOK marifeti ile geliştirecekleri projelerle, Balıkesir'lilerin hak ettikleri modern, sağlam ve ferah konutlar geliştireceklerini ve kentsel dönüşüm için rezerv konutlar üreteceklerini belirtti. Başkan Uğur, İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehirlerde yaşayan  vatandaşların Balıkesir'de sosyal donatıları ile tam bir yaşam alanı olacak mesken sahalar talep ettiğini; Yeni Karesi ile startı verilen projelerle Balıkesir'in geniş bulvarlar, ticari birimler ve kamu yatırımları ile yeniden inşa edileceğini ifade etti. Uğur, BALTOK projelerinin Balıkesir merkezinde sınırlı kalmayacağını, talep gelen her ilçede halkın talebiyle şekillenen projeler geliştireceklerini ifade etti. Ahmet Edip Uğur,"Halka rağmen hizmet olmaz. Balıkesirliler ne istiyor, nasıl istiyorsa öyle yapacağız. Ayvalık Köprüsü gibi. Bakın anket yapıyor, sizlerin ve Ayvalık aşıklarının görüşlerini alıyoruz" dedi.

Balıkesir Toplu Konut A.Ş. Genel Müdürü Sercan Akkoç, bölgenin bir çok alanda cazibe merkezi olmaya müsait olduğunu dile getirerek orta ve uzun vadede hayata geçirilecek konut projelerinin modern bir Balıkesir hedefi için kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Akkoç, "Sürdürülebilir kentleşme nitelikli gayrimenkul projeleriyle desteklenmeli, böylece çarpık yapılaşma önlenirken Balıkesirlilerin uygun fiyat ve ödeme koşulları ile ev sahibi olmasının önü açılmalı. BALTOK tam da bu sorumlulukla projeler geliştirecek." dedi.

LANSMANA ÖZEL ÖN TALEP TOPLANACAK

Balıkesir'e hakim bir tepede, sağlam zemin üzerinde konumlanan proje; mimarisi ile dikkat çekiyor. Geniş bahçeleri, yeşil alanları, çocuk oyun alanları ile modern site yaşantısı ile mahalle kurgusunu bir arada sunan projenin iki etabında toplam 2400 konut üretilecek. 1992 yılından beri tapu tahsis belgeleri dağıtılarak oyalanan 800 vatandaşımıza öncelikle özel şartlarda konut sahibi olma imkanı sunulurken, BALTOK, bankalarla yapacağı anlaşmalarla halka özel fırsatlarla ödeme planları sunacak.

16 Ekim Cuma günü Balkonuk Center'da tanıtımı yapılacak projede 540 daire için  lansmana özel fiyatlarla ön talep toplanacak.

İlgili dokümanı indirmek için tıklayınız.