Kamuoyuna Duyurulur

T.C.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

BASIN DUYURUSU

Bazı yayın organları ile Bandırma Belediyesi`nin resmi internet sayfasında yayınlanan, “BASKİ Genel Kurulundan Bandırma’ya  %14 rekor zam” haberinin tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu anlaşılmış olup, Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma ilçesine özel bir su zammı yaptığı şeklinde algı oluşturularak kamuoyu yanıltılmıştır. Konuyla ilgili Balıkesir kamuoyunun ve basın kuruluşlarının doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bir açıklama yayınlaması uygun görülmüştür. Şöyle ki;

BASKİ Genel Kurulu, tüm ilçe belediyelerimizin kendi meclislerinden aldıkları karar ile belirledikleri su tarifelerini Tüfe oranında güncelleyerek belirlemiştir. Aynı şekilde, Bandırma Belediyesinin 05.11.2013 tarihli Belediye Meclis Kararı ile belirlediği su tarifelerine 01.01.2014 tarihi esas alınacak şekilde Tüfe oranında artış sağlamıştır. Bandırma Belediyesi kendi meclisinden geçirdiği tarifelerini aylık %1 oranında artış sağlayarak yıllık %14 civarında artış sağlamıştır. BASKİ Genel Kurulunun belirlediği tarifenin bu rakama ulaşması mümkün değildir. Vatandaşlarımız ilk su faturalarındaki su tarifesi dahi, Bandırma Belediyesinin son olarak kestiği su faturasındaki tarifeden düşük olduğunu göreceklerdir.

ZAM DEĞİL, İNDİRİM YAPILDI

Bandırma Belediyesinin 05.11.2013 tarihli meclis kararı ile belirlediği tarifeleri incelendiğinden BASKİ Genel Kurulumuzca belirlenen tarifelerde zam değil indirim yapılmıştır. Bandırma Belediyesinin vidanjör başına ücretleri 100,00-200,00-TL ve her km başına 10,00-TL bedeller alınırken BASKİ Genel Kurulu vatandaşlarımıza ücretsiz vidanjör hizmeti kararı almıştır. Yine ibadethanelerden ton başına 3,29-TL ile 5,31-TL ücret alınırken BASKİ Genel Kurulumuz bu hizmetlerden ücret alınmadan yürütülmesi kararı almıştır. Kırsal mahallelerimizde 6360 Sayılı Kanunda belirtildiği şekilde ilçe tarifesinin %25’i kadar ücret alınması kararı ile vatandaşlarımıza daha ucuz su tarifesi uygulamıştır.
Yine Bandırma Belediyesi (0-10),(10-20),(20-30) ve 30 ton üzeri olarak kademelendirme yapılmıştır. BASKİ Genel Kurulu bu kademelendirmeyi ilçe merkezlerinde 15 ton ve üzeri, Kırsal mahallelerde 25 ton ve üzeri olarak belirlemiştir.

BANDIRMA BELEDİYESİ’NİN ZAM AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

BASKİ Genel Kurulunun belirlediği tarifeler incelendiğinde Bandırma Belediye Başkanının basın açıklamasında belirtilen %14 zam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Bandırmalı vatandaşlarımızın, Bandırma Belediyesinin hazırladığı tarifeler ile BASKİ Genel Kurulunun tarifelerinin incelemelerini takdirlerine sunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.