Sivil Toplum Platformu Tanıtım ve Akreditasyon Toplantısı

ulasim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Önce İnsan” düsturuyla yürüttüğü, Belediyecilik faaliyetlerimizden; Balıkesir Bir “BüyükAile” Oluyor Projesi kapsamında, Balıkesir’de faaliyet gösteren bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını aynı çatı altında toplamak, sivil topluma rehberlik ederek, koordinasyon içerisinde ortak akla ulaşmak, güçlü bir sivil toplum oluşumuna katkıda bulunmak, değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayarak, hizmet anlamında verimliliği sürekli hale getirmek için STK’larla elele vererek çalışmak ve ortak projeler üretmek amacıyla oluşturulan Sivil Toplum Platformu’nda ilk adım, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımıyla düzenlenen Tanıtım ve Akreditasyon Toplantısı’yla atılıyor.
9 Mart 2016 Çarşamba günü Balkonuk Center’da gerçekleştirilecek toplantı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir genelinde faaliyette olan bütün Sivil Toplum Kuruluşları ile el ele, sinerjisi yüksek bir güç birliği ve çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.

STK’LAR İÇİN BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine, bu şehre aidiyet hissinin pekişmesine, hizmet kalitesinin, çeşitliliğinin ve verimliliğinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarımızla bu buluşmayı gerçekleştireceklerini ifade etti. Başkan Uğur; “Sivil topluma rehberlik ederek, koordinasyon içerisinde ortak akla ulaşmak, Güçlü bir sivil toplum oluşumuna katkıda bulunmak, değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayarak, hizmet anlamında verimliliği sürekli hale getirmek için STK’larımızla el ele vererek çalışmaya başlıyoruz. Bu amaçla STK’ların Belediyeler ile iletişimini sağlamak için STK Bilgi ve İletişim Sistemini hayata geçirdik. Bütün STK’lar, belediyemiz ile ortak olarak gerçekleştirmek istedikleri projelerini, sorunlara çözüm önerilerini, talep ve dileklerini bizzat benim de takip edebileceğim bu sisteme kaydedecek ve takip edebilecekler. STK bilgi sistemi içerisinde bulunan acil mesaj butonu ile STK başkanları STK’larındaki acil durumları ve olayları sistemde işaretleme yaparak belediyemize bildirebilecekler. Beyaz Masa bünyesinde STK’lar için bu konuları takip edecek bir yapı oluşturulacak. Beyaz Masa bünyesindeki uzman ekiplerimiz, sisteme girilen projelerin, sorunların, taleplerin, istek ve önerilerin en kısa sürede incelenmesi ve çözüme kavuşturulması için sürecin takipçisi olacak ve sonuçları da sisteme girerek STK’larımızı bilgilendirecekler. İlçe Belediye Başkanlarımız STK bilgi sistemine girilen, ortak çalışma ve proje talepleri, istek ve şikâyetleri görebilecekler ve çözüm için, ortak çalışma platformu oluşturmak için, devreye girebilecekler. Yine bu sistem ile Bütün STK’larımız, istedikleri takdirde, mail yoluyla birbirleriyle iletişime girerek, ortak projelerle devamlı irtibat halinde olabilecekler” dedi.

Attığımız bu adım ile Balıkesir genelinde var olan bütün STK’lar, bütün dernek ve vakıflar ile bu şehrin yönetiminde hep birlikte olacağız. Bu şehri sizlerle birlikte yöneteceğiz” diyen A. Edip Uğur, Horasan Erenlerinden Hacı Bektaş-ı Velî’nin “Bir olalım, diri olalım, iri olalım” sözüne atıfta bulunarak; “Bu şehrin geleceği için, ‘Benim Şehrim Balıkesir’ duygusunu bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yürekten hissedebilmeleri için, bir olmamız, diri olmamız, iri olmamız lazım” şeklinde konuştu.

Balıkesir’in, ancak tüm kurum ve kuruluşlarının katıldığı bir eğitim ve hizmet seferberliğiyle "BüyükAile" olabileceğini, o yüzden de Balıkesir'le ilgili hizmetlerini tasarlarken, uygularken şehrin bütün paydaşlarıyla birlikte, paylaşarak, danışarak, katılarak, katılmalarını sağlayarak, halkımız ile birlikte, hizmet üretmeyi öncelediklerini ifade eden Başkan Uğur; “En ücra mahallesinden, en büyük ilçesine kadar bu şehir bizim. Biz bu şehrin geleceğini tasarlarken, tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı, onların fikirlerini, istek ve önerilerini almayı kendimize ilke edindik. Biz biliyoruz ki, bu şehirde yaşayan insanlarımızla güçlü bir iletişim köprüsü kuramazsak, onları bu şehrin geleceğini tasarlarken, fikirleriyle, talepleriyle, önerileriyle imar, inşa ve ihya faaliyetlerimize katkı sağlamaya ikna edemezsek, bir arpa boyu yol kat edemeyiz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; “Balıkesir’in tanıtımı, tarihi ve kültürel mirasının korunması, çevre ve kentleşme sorunlarının çözülmesi, yerel kalkınmanın gerçekleşmesi, sağlıklı bir toplum ve aile yapısının oluşması, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin toplumun bütün katmanlarına yayılması gibi birçok konuda STK’larımızla birlikte çalışacak, ortak projeler üreteceğiz. Belediye yönetimimiz ile vatandaşlarımız arasında köprü görevi üstlenen, halkın temsilcisi ve sesi olan derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek, bu şehrin geleceği için güç birliği yapalım. Bu topluma katkı koyma adına, sorunların çözümü adına birlikte çaba harcayalım” diye konuştu.