Zeytin Sineği ile Mücadelede İkinci Etap

ulasim

Ülkemizde üretilen zeytin ve zeytinyağının önemli bir kısmının yetiştirildiği ilimizde, üreticilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Zeytin sineği zararlısına karşı mücadelede Erdek Bandırma ilçelerinde 19.08.2016 ve 22.08.2016 tarihlerinde birinci aplikasyon 13 sorti yapılarak tamamlanmıştır. Bu ilaçlama sonrasında yapılan tuzak sayımlarında %98 oranında başarı sağlandığı görülmüştür. Ancak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarının yapmış olduğu tuzak sayımları sonucunda zeytin sineği popülasyonunda artış gözlenmiş ve eşik değerin üzerine çıkması nedeni ile ikinci aplikasyon ilaçlamaya bugün Erdek ilçesinde başlanmıştır.

Vatandaşlarımızın konu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması hususunda hassasiyetle davranmaları önemle rica olunur.