15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi Açıldı

ulasim 05.10.2016

15 Temmuz darbe kalkışması ardından meydanlara inen Balıkesirlilerin yazdıkları demokrasi destanının objektiflere yansımalarının yeraldığı “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi” açıldı. Çavuş Sokak’taki serginin açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katılarak fotoğrafları inceledi. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan’dan sergi hakkında bilgi alan Başkan Uğur, serginin hazırlanmasına emeği bulunanlara teşekkür etti. Serginin açılışına ilçe belediye başkanları, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, sivil toplum örgütlerinin yönetici ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi hakkında bilgiler veren AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Türkiye’nin 15 Temmuz günü ülkeye yakışmayan hain bir kalkışma girişimi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini Türk milletinin direnişi ile atlattığını ifade eden Orkan, “15 Temmuz’u unutturmamak istiyoruz. Bu konuda hükümetimizin de aldığı bir karar var. 15 Temmuz’un bayram ilan edilmesi ile ilgili. Bizde yerel bazda 15 Temmuz’u bir fotoğraf sergisi ile insanlarımızı hatırlatmak istedik. Sergimizde 72 tane fotoğraf bulunuyor” diye konuştu.