Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivali`ne Katıldı

ulasim 25.01.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği 11. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali etkinliklerine katıldı.

Etkinliklerin üçüncü ve son gününde Burhaniye Arenası’nda deve güreşleri düzenlendi. Festivale onur konuğu olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, arenada selamladığı binlerce vatandaşı selamladı. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından geleneksel poşu bağlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Başkan Uysal ile birlikte güreş arenasını turlayıp halkı selamladı. Türkiye’nin dört bir tarafından deve güreşlerini izlemeye gelen binlerce vatandaş Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a sevgi gösterisinde bulundu. Protokol tribünündeki yerinden güreşleri heyecanla takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, çok sayıda televizyon kanalına röportaj verdi. Burhaniye’deki zeytin ve zeytinyağı hasat festivali ve deve güreşleriyle ilgili düşüncelerini dile getiren Ahmet Edip Uğur, bu yıl 11.’si düzenlenen festivalin son derece güzel ve yararlı geçtiğini belirterek Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ı kutladı. Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerini her zaman sürdüreceklerini ifade eden Başkan Uğur, zeytin sineği ile yaptıkları mücadelenin olumlu sonuçlarının artarak devam ettiğini vurguladı.

“Sağlıklı Kalmak İçin Mutlaka Zeytinyağını Kullanın”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları kaydetti;
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında zeytin sineğiyle mücadele ettik, ilaçlama yaptık. Bunun sonucunda şimdi zeytinyağlarımız son derece kaliteli. Çiftçi memnun, zeytinyağı ticareti yapanlar memnun. İşte bu etkinlikler çerçevesinde zeytinyağımızı tanıtan, zeytinyağlı yemeklerimizi tanıtan programlar da yapıldı. Prof. Canan Karatay Hanım zeytinyağının insan sağlığına ne kadar yararlı olduğunu, artık zeytinyağının bir ilaç gibi kullanılması gerektiğini ilan ettiler. Biz de buradan herkese, bütün dünyaya ilan ediyoruz; sağlıklı kalmak için mutlaka zeytinyağını kullanın. Biz de Büyükşehir olarak zeytinyağının kaliteli olması için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Burhaniye’deki festivalin son günündeyiz, deve güreşleri yüzyıllardır süren bir gelenek olmuş. Büyük bir topluluk heyecanla takip ediyor. Herkes mutlu ve memnun. Ben Burhaniye Belediye Başkanımız ve Kaymakamımıza katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

“Ege ve Marmara’da 825 Bin Dekar Alanı 3.5 Milyon TL’ye İlaçladık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yıl zeytin müstahsilinin, zeytinyağı ticareti yapanların hem kaliteden hem de fiyatlardan çok memnun olduğunu hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak zeytin sineği ile mücadele kapsamında 5 uçak kiraladıklarını ve Büyükşehir bütçesinden 3 milyon 500 bin TL harcadıklarını anlatan Ahmet Edip Uğur, “Bu yıl zeytin müstahsili, zeytinyağıyla uğraşanlar zeytinyağı ve fiyatlarından memnun. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak zeytin sineğiyle mücadelede 5 uçak tuttuk, ilaçları aldık, belediye bütçemizden ayırdığımız 3 milyon 500 bin lira ile ilaçlamaları yaptık. Balıkesir’de hem Ege’de hem Marmara’da 825 bin dekar alanda bu ilaçlama yapıldı. Balıkesir’in körfez bölgemizde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran ilçelerinde bu ilaçlama yapıldı. Aynı şekilde Marmara bölgemizde de Bandırma, Edincik, Erdek ve Marmara Adası gibi zeytin olan bölgelerde ilaçlamalarımızı yaptık. Dolayısıyla zeytinyağında kalite iyi, 1 asit ve altında zeytinyağları var. Fiyatlar da iyi. Zeytin müstahsili mutlu, huzurlu. Bizim büyükşehir Belediyesi olarak zeytin sineği ile mücadelemiz devam edecek. Bugün de memnun ve mutlu olan insanların takip ettiği deve güreşleri var. Artık Ege Bölgesinde geleneksel hale gelmiş. Burhaniye Belediye Başkanımız Necdet Uysal güzel organizasyonlar yapıyor, sağ olsun. Zeytinyağıyla ilgili tanıtım programları da yapıldı, hakikaten güzel bir festival programı oldu.”dedi.

Başkan Uğur’dan Kurtdere Güreşlerine Övgü

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 1 Mart tarihinde Karesi Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenecek merkezdeki deve güreşlerinin de aynı şekilde güzel olacağına inandığını kaydetti. Başkan Uğur, ata sporumuz olan güreşe, yağlı güreşlere de sahip çıktıklarını söyledi. Kurtdere Güreşlerinin 2014 yılında yapılan başarılı organizasyonunu hatırlatan Başkan Uğur, “Biz ata sporumuz olan yağlı güreşlere sahip çıktık, önem verdik. 2014 yılında Kurtdere’de yapılan yağlı güreşler Kırkpınar ile aynı seviyede oldu. Katılım olarak belki daha fazla güreşçimizin katıldığı güreşler oldu, Büyükşehir olarak destek verdik. Karesi Belediyemizin yapacağı bu deve güreşlerinin de güzel olacağına inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Kupasını Burhaniye Kazandı

Burhaniye Arena’daki deve güreşlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Kaymakamlık, ticaret Odası ve Deve Güreşi Derneklerinin kupa müsabakaları yapıldı. Kıran kırana olan ve son derece çekişmeli geçen deve güreşlerinin sonunda Büyükşehir Belediye Kupasını Burhaniye’den Bora Han isimli deve kazandı. Şampiyon devenin kupasını sahibine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verdi. Büyük bir heyecana sahne olan deve güreşlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ile oda başkanları ve STK temsilcileri ile güreş meraklısı binlerce vatandaş izledi.