Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Kardeşlik İftarı

ulasim 03.07.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yetimler için Kardeşlik İftarı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edrip Uğur'un eşi Nurgül Uğur ile birlikte ev sahipliği yaptığı gecede Vali Mustafa Yaman ve diğer davetliler yetimlerle birlikte iftarlarını açıp kardeşlik iftarının ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler.

Balkonuk Center'da düzenlenen Kardeşlik İftarı programına Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, çok sayıda genç ve aileler katıldı. Kardeşlik İftarının ev sahipliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur konuklarını dışarıda karşıladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ezan ile birlikte oruçlar açıldı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dünya Yetimler Günü münasabetiyle bu yıl ikincisini düzenledikleri “Kardeşlik İftarı” programına gösterilen ilgi ve yoğun katılımdan dolayı tüm konuklarına teşekkür etti. Başkan Uğur, şöyle konuştu: “Hepinizi saygıyla selamlıyor, davetimize icabet ederek iftar soframızı onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ramazan ayının milletimize, islam alemine ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ramazan ayının manevi iklimi, havası tüm yurdumuzda etkili olduğu gibi Balıkesir'de de etkili oldu. Bu nedenle güzel bir Ramazan yaşıyoruz. Yardımlaşma, paylaşma ve kardeşlik gibi güzel hasletlerin ön plana çıktığı bir aydayız. Bildiğimiz gibi İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı bir kararla Ramazan Ayının 15. Günü Dünya Yetimler Günü olarak kabul edildi. Bu nedenle bugün de bu anlamlı 'Kardeşlik İftarımızda' sizlerle beraber olmak istedik. Bizler Balıkesir'de yaşayanlar olarak şanslıyız. Çünkü Balıkesir coğrafi konumuyla, tarihi ve doğal güzellikleri ile özel bir il. Ülkemiz son dönemde büyük bir dönüşüm yaşadı. Önemli kalkınma hamleleri ile beraber, ülkemiz değerleriyle yeniden kucaklaştı. Balıkesirimiz bu dönüşümden payını alan önemli illerimizden bir tanesi oldu. Balıkesir bölünmüş yolları ile faaliyete geçen yeni hastaneleri ile okulları ile yakında faaliyete geçecek olan ikinci üniverstesi ile Tıp Fakültesi ile Sosyal Çalışmaları ile önemli bir atılım yaptı. Şimdi Büyükşehir olmamızla beraber Balıkesir inşallah bir kez daha ilkleri yaşayacak ve bir değişim dönemine tanıklık edeceğiz. Çay Deresi Rekreasyon alanı ile Balıkesir önemli bir yaşam alanı elde etmiş olacak. Bu alanın içinde modern bir kültür merkezi ve çocuk köyü inşa ediyoruz. Yine Çamlık tepesinde kurulan telefirik ve yeşil alanların dışında Kütüphane ve Bilim Merkezinin açılacağı Balıkesir'e yakışan tesisler inşa ediyoruz . Kavşak düzenlemeleri ile beraber Balıkesir'de şehir içi trafik daha akıcı hale gelecek. Bizler her türlü çalışmamızda insanı merkeze alıyoruz. Bu yüzden çocuklarımızın yetişmesinde maddi kazanımların yanında manevi ve duygusal kazanımların da önemine inanıyoruz. Bu nedenle kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşımı önemsiyoruz. Çocuklarımızın sevgiyle ve ilgiyle daha mutlu ve başarılı olacağına inanıyoruz. Ayrıca çevremizi kuşatan coğrafyadaki acıların bir an önce dinmesini istiyoruz. İnsanlığın ortak duyarlılığının ve dilinin galip gelmesini temenni ediyoruz. Sözlerime son verirken Kardeşlik Soframızda bizlerle beraber olduğunuz için tekrar teşekkür ediyor, bu gecede bizlerle beraber olan değerli Valimize, İl Müdürlerimize, ailelerimize ve sevgili öğrencilerimize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Vali Mustafa Yaman'ın da kısa bir selamla konuşması yaptığı iftar programında Başkan Uğur eşi Nurgül hanım ile birlikte programın onur konukları olan yetimlerle yakından ilgilendiler. Çocukların da Başkan Uğur'a yakın ilgi gösterdiği iftarda tüm çocuklar içi Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi. Bu arada, Kardeşlik İftarında Balıkesirli sanatçı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı İsmail Özkan da tasavvuf musikisi seslendirdi. Katılımcılar Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a düzenlemiş olduğu Kardeşlik İftarı nedeniyle teşekkür ettiler.