Balıkesir itfaiyesi, Afetlerde Doğru ve Etkin Müdahale İçin Gerekli Çalışmalarına Devam Ediyor

ulasim 21.07.2014

Büyükşehir Belediyesi ile AFAD tarafından imzalanan protokol gereği temin edilen dört adet deprem kurtarma konteyneri, Ayvalık, Burhaniye, Bandırma ve Gönen ilçelerinde bulunan itfaiye grup amirliklerine teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Nazım Ergelen, deprem kurtarma konteynerleri ile herhangi bir afet durumunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AFAD’ın ortak hareket ederek daha verimli ve koordineli çalışmasının sağlanmış olacağını belirtti. Balıkesir İtfaiyesi’nin bünyesine kattığı araç ve ekipmanlarla daha hızlı ve etkin hale geldiğini ifade eden Ergelen, “Deprem kurtarma konteynerleri dışında yangınlara daha etkin müdahale için geçtiğimiz ay aldığımız rotfire sistemli araçlarımız da özellikle ulaşımın zor olduğu dar sokaklarda kullanmak üzere Edremit, Ayvalık ve Altınoluk’ta bulunan grup amirliklerimizde hizmete girdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak sadece olağan durumlarda değil, herhangi bir afet ve olağanüstü durumlara hızlı, doğru ve etkin müdahale etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Balıkesir’de meydana gelebilecek her türlü doğal, teknolojik ve insan kaynaklı afetler ile kaza ve acil durumlarda karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği içerisinde çalışılmasının sağlanması amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Valiliği arasında 9 Haziran tarihinde imzalanan protokol gereği, AFAD tarafından temin edilen deprem kurtarma konteynerlerinde 4x4 soğuk iklim çadırı, musluklu su bidonu, ilk yardım çantası, yangın battaniyesi, kurtarma makarası gibi çok çeşitli ekipmanlar bulunuyor.