Balıkesir Mehteran Takımı`ndan Başkan Uğur`a Hayırlı Olsun Ziyareti

ulasim 10.05.2014

Balıkesir Mehteran Takımı, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Başkan Uğur, konuklarıyla bir süre sohbet ederek, Mehteran Takımı’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Balıkesir Mehteran Takımı’nın 2005 yılında kurulduğunu söyleyen Mehteran Takımı üyeleri, Mehterin Türk kültüründe dost, sevgi ve kahramanlık ocağı olduğunu ve dünyanın ilk ve aynı zamanda en eski ordu bandosu olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur da kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türk kültüründe mehterin önemli bir yeri olduğuna değinerek “Atalarımızdan bize miras kalan bu güzel kültürü yaşatmaya devam ettiğiniz için sizleri kutluyorum” dedi.