Balıkesir Soruyor Beslenme Uzmanları Cevaplıyor

ulasim 13.05.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karesi Belediye Başkanlığınca, “Balıkesir Soruyor, Beslenme Uzmanları Cevaplıyor” konulu eğitim semineri düzenleniyor. Seminerin konuşmacıları Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Murat Baş ve Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kurucu Başkanı Prof.Dr. Sevinç Yücecan sağlıklı beslenmenin önemini ve yollarını anlatacaklar. Ünlü beslenme uzmanları programda katılımcılarla interaktif bir şekilde yöneltilen soruları cevaplayacaklar.
Büyükşehir ve Karesi Belediyelerinin müşterek gerçekleştireceği, “Balıkesir Soruyor Beslenme Uzmanları Cevaplıyor” konulu eğitim semineri, 15 Mayıs Cuma ügnü Otel Basri'de düzenlenecek. Balıkesir'e ilk defa gelecek olan ünlü beslenme uzmanlarının interaktif eğitimlerin vatandaşlar tarafından heyecanla beklendiği ifade edildi.

PROF. DR. MURAT BAŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Murat Baş,1970 yılında Yalova´da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Yalova´da tamamladı. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında İngiliz Hükümeti’nin bursuyla 1 aylık süreyle İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi´nde eğitime gitti. 1997 yılında Yüksek Lisans ve 2002 yılında Doktora derecelerini aldı. 1999 yılında Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2003 yılında Yardımcı Doçent ve 2006 yılında Doçent unvanı aldı. 30 Temmuz 2011 tarihinde Profesör oldu. 2013 yılında Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü´nü kurdu. Halen Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

PROF. DR. SEVİNÇ YÜCECAN KİMDİR?

Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyetetik Bölümünden 1967 yılında Diyetetik lisans diploması aldı ve aynı yıl Hacettepe Tıp Fakültesi’nde tedavici diyetisyen olarak çalışmaya başladı. Altı ay sonra Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyetetik Bölümüne asistan olarak atandı. Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalında 1973’de doktor, 1979’da doçent, 1988’de ise profesör oldu.
1988-2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yüksekokul Kurul ve Eğitim Komisyonu, 1994-2003 yılları arasında H.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi olarak çalıştı ve 1994-2006 yılları arasında Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde çalışmalarına devam ederken Hacettepe Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından Eylül 2007 tarihinden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi’nde görevlendirildi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kurucu Başkanı olarak göreve başladı. Sevinç Yücecan’ın Besin ve Beslenme konularında iki kitabı, çeviri editörlüğünü yaptığı bir kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 160'ın üzerinde makalesi bulunmaktadır.