Başkan Kafaoğlu; “Ulaşamadığınız Yer Sizin Değildir”

ulasim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit’te oluşturduğu Körfez Koordinasyon Daire Başkanlığı Hizmet binasının açılışı önceki gün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Körfez Koordinatör Daire Başkanı Fatih Aka ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; “Ben de bundan sonra mesaimin haftada bir gününü burada, Edremit’te, Körfez Koordinasyon Binamızda geçireceğim” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu törende yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdü;  “Ulaşamadığınız yer sizin değildir. Büyükşehirin 20 ilçesi 900 kırsal mahallesine ulaşma mecburiyeti var. İşleri kolaylaştırmak lazım. Zorlaştırmamak lazım. Bizim milletimizin geleneğinde şu vardır. Tabii burada bütün birimlerimiz var bizim. BASKi’sinden İtfaiyesi’ne, Beyaz Masa’sından diğer birimlerimize kadar burada birimlerimiz var. Hepsi işlerini yapıyor. Ama bizim vatandaşlarımız özellikle mutlaka daha üst yöneticiye ulaşmak; mutlaka onunla dertlerini paylaşmak istiyor. İşte onun için biz de göreve gelir gelmez körfeze bir tane koordinatör daire başkanı atadık" dedi.

Haftanın belirli bir günü mesaisini Edremit’te geçireceğini ifade eden Başkan Kafaoğlu “Ben de bundan sonra mesaimin haftada bir gününü burada, Edremit’te, Körfez Koordinasyon Binamızda geçireceğim. Sizlerle daha fazla beraber olacağım inşallah. Yine haftada mesaimin bir gününü de tabii ki Bandırma’daki binamızda geçirerek vatandaşlara daha yakın olacağız. Çünkü Balıkesir’in coğrafyası gerçekten çok büyük. İstanbul’un üç katı yüz ölçümüne sahip. 20 tane ilçesiyle 900 kırsal mahallesiyle oldukça büyük bir coğrafyadayız. Milletin ayağına hizmeti götürüyoruz. Bizimle görüşmek isteyen, bize ulaşmak isteyen insanlarımızın artık Balıkesir’e kadar gelmesine gerek yok. Haftanın bir günü mesaimizi burada geçireceğimiz için vatandaşlarımızla burada buluşmuş olacağız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu daha sonra kendisi için hazırlanan makam odasına geçerek ilk misafirlerini ağırladı ve ilçenin sorun ve istekleri hakkında davetlilerden bilgi aldı. Öte yandan Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde Türkiye’de ilk kez uygulamaya sokulan “Milletvekilleri Odaları” ile artık Balıkesir milletvekilleri seçim bölgelerine geldiklerinde çalışma ofisi olarak bu merkezi kullanabilecekler.

Tarih : 8.6.2018 14:30:00