Başkan Uğur, Belediye Personeliyle İftarda Biraraya Geldi

ulasim 08.07.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ramazan ayı kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeliyle iftar programında bir araya geldi. Balkonuk Center’da düzenlenen iftar programına Başkan Uğur’un yanı sıra; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, daire başkanları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeli katıldı. Eşi Nurgül Uğur’la birlikte belediye personelinin yer aldığı masada iftarını açan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  iftarı yemeğinin ardından personeli seslendi. Balıkesir merkezin yanı sıra Sındırgı, Burhaniye ve Gönen’de de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik iftar programının düzenlendiğini dile getiren Başkan Uğur, Ramazan ayının tüm İslam ailemi ve Büyükşehir Belediyesi ailesine hayırlar getirmesini diledi. Büyükşehir Belediyesi Kanunu’yla birlikte 20 ilçeye ve 1130 mahalleye hizmet götürdüklerini kaydeden Başkan Uğur,  “Bugün Balıkesir’de, Sındırgı’da, Burhaniye’de, Gönen’de iftar sofralarında değerli çalışma arkadaşlarımla, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ailesiyle hep birlikte iftar ediyoruz. Davetimize icabet ederek iftar soframızı onurlandırdığımız için teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının milletimize, İslam alemine ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi camiasına hayırlar getirmesini diliyorum. Balıkesir’in Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte belediyemizi yetki alanı tüm il sınırlarını kapsar hale geldi. Şimdi 20 ilçemize hizmet veriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz artık yapılanma sürecini tamamladı, icraat dönemine başladı. Sizler her biriniz Büyükşehir Belediyemizin, 20 ilçemizde temsil ediyorsunuz. Arzu ediyoruz ki; 18 bin metrekare alandaki tüm insanlarımız Büyükşehir’i hissetsinler. Bu hususta özellikle Fen İşleri, BASKİ, İtfaiye, Kırsal Hizmetler, Kent Estetiği bütün personelimizin bizi ilçelerde etkili ve doğru bir şekilde temsil etmesi önem arz etmektedir. Sizlerin özverisi ve göreve bağlılığı Büyükşehir Belediyesi’nin başarısını sağlayacaktır. Bu vesileyle bu zamana kadar olan çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Değerli çalışma arkadaşlarım biz Büyükşehir Belediyesi makamına 20 ilçenin ve 1130 mahallemizde hemşerilerimizin oylarıyla geldik. Bunun sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Biliyorsunuz ki; artık yeni Türkiye’de millete efendilik dönemi kapanmıştır. Bizler vatandaşlarımıza hizmetkâr olmaya geldik. 1 milyon 200 bin vatandaşımızın her birisine hizmet götürmek durumundayız. Asıl olan vatandaşımızın memnuniyetidir. Sizler sahadasınız. Vatandaşlarımızla bire bir temastasınız. Bunu sağlayacak olanlarda sizlersiniz. Hep beraber bu güveni boşa çıkarmadan gayretle çalışmalıyız. Her personelin “Büyükşehir Belediyesi benim belediyem” diyerek sahiplendiği bir birlikteliği arzu ediyoruz. Mekânlar, kurumlar ona değer katan insanlar sayesinde isim yapar, markalaşır. Bizim ayrımız gayrımız yok. Dürüst ve çalışkan olacağız. Gerisini Allah’a bırakacağız. Biz günü kurtarmaya gelmedik, bahanelerin arkasına sığınmayacağız” dedi.

Başkan Uğur: “Balıkesir’in Güçlü Geleceğinin Temellerini Atıyoruz”

Balıkesir’in güçlü geleceğinin temellerini attıklarını ve yarınlara kalıcı eserler bırakmak istediklerini dile getiren Başkan Uğur, bu gelişime Büyükşehir Belediyesi personelinin önemli katkılar sağlayacağını söyledi.  Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Balıkesir’in güçlü geleceğinin temellerini atarak eserler bırakmak istiyoruz. Türkiye’nin son 13 yılda tüm hesaplara rağmen milletimizin oyunları nasıl bozduğunu, tüm algı operasyonlarına rağmen ülkemizin nasıl bir dönüşüm yaşadığını hep beraber gördük. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz ve gücümüzü onlardan alıyoruz. İnşallah yerelde de gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte Balıkesir’in yeni bir atılım yapmasını sağlayacağız. Verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştireceğiz. İnşallah hep birlikte çalışarak Balıkesir değişecek. Sizlerden istediğim, yerel iktidarın çalışanları olarak görevinizi layıkıyla yaparken belediyenin çalışmalarını doğru anlayarak yeri geldiğinde vatandaşlarımızı doğru şekilde bilgilendirmenizdir. Bizim yolumuz milletimizin kendisidir. Bu yolda sizlerle birlikte omuz omuza büyük ve zorlu görevlerin üstesinden geleceğime inanıyorum. Bugün dört noktada; Burhaniye’de, Gönen’de, Sındırgı’da birlikte iftar yaptığımız büyükşehir belediyesi ailesinin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, şimdiden Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.