Başkan Uğur`dan Büyükşehir Personeline Sosyal Denge Tazminatı Müjdesi

ulasim 24.07.2014

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bem-Bir-Sen ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzaladı.

Bugün Karesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmza Töreni’ne, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Cenk Davulcu ile Büyükşehir Belediyesi personeli katıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Belediye çalışanlarına verilecek sosyal denge tazminatının belediyenin mali imkanlarının dikkate alınarak olabilecek en iyi seviyede belirlendiğini söyledi. Sözleşmenin 15 Haziran 2014 tarihinden itibaren geçerli olacağını belirten Başkan Uğur, “Büyükşehir Belediyesi`nde net en düşük sosyal denge tazminatı en yüksek devlet memuru aylığının %61,56`sı, en yüksek sosyal denge tazminatı ise en yüksek devlet memuru aylığının %84,81`i oranında belirlenmiştir. Bu oranlar rakamsal olarak 450 TL ile 620 TL arasındadır. Bu sözleşmeden 626 adet Büyükşehir Belediyesi personeli ve 160 adet BASKİ personeli yararlanacak. Bem-Bir-Sen ile imzaladığımız bu sözleşmenin çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Allah, aileleriyle birlikte, bereketli ve hayırlı bir şekilde harcamayı nasip etsin” dedi. Başkan Uğur`un ardından törende bir konuşma yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay “Bugün burada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ ile hayırlı bir sözleşmeye imza atıyoruz. Bem-Bir-Sen olarak belediyelerde çalışan arkadaşlarımızın huzur, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürmelerine önem veriyoruz. Bizler, sosyal diyalogu önemseyen bir sendika olarak işveren ve çalışan arasında güzel bir köprü oluşturmak için çalışıyoruz. Bugün imzaladığımız Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi`nin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sözleşmenin imzalanmasıyla sona eren törende, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ve Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Cenk Davulcu, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur`a teşekkür ederek bir buket çiçek ve çini hediye etti.