Başkan Uğur`dan Öğretmenlere 24 Kasım Yemeği

ulasim 25.11.2014
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Balıkesir’deki öğretmenlere özel bir yemek daveti verdi.

Başkan Uğur, “Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alacaksa bunda siz değerli öğretmenlerimizin payı büyük olacaktır” diyerek öğretmenlerin ilmek ilmek ülkenin geleceğini hazırladıklarını ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un ev sahipliğinde Balkonuk Center Aktivite Merkezi’nde düzenlenen yemeğe aileleriyle birlikte binlerce öğretmen katıldı. Yemeğe Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, BASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Okur, eğitim camiasından çok sayıda idareci ve öğretmen katıldı.

Yemekli gecede yapılan protokol konuşmalarında kürsüye gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, şöyle konuştu:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu kutsal mesleği ifa eden tüm öğretmenlerimizle, bu özel günlerinde bir araya gelerek onların sevincine ortak olmak ve Öğretmenler Gününde sizlerle beraber olmak istedik. Değerli öğretmenlerimiz, bizler iki günü bir geçen ziyandadır anlayışıyla hareket ettiğimiz için öğrenmeyi ve öğretmeyi önemsiyoruz.

Tam da bu yüzden öğretmenlerimiz bizim için paha biçilmez bir önemdedir. Biliyoruz ki öğretmenlik fedakârlık isteyen, erdemli bir görev. Yurdun çeşitli yerlerinde görev ifa eden birçok öğretmenimizin, çocuklarımızı hayata hazırlamak için tıpkı kahramanlar gibi uğruna savaş verdiği bir ideali var.

Bu sebepten dolayı bizim için öğretmenlerimiz, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda hayata hazırlayan bir değerdir. Atatürk`ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmamızda öğretmenlerimizin payı büyük olacaktır. Çünkü ülkemizin sahip olduğu en büyük değerimiz ve zenginlik kaynağımız sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfustur.

İnşallah 2023 yılında üniversite sayısı 200`ü aşmış, AR-GE Bütçesi dünyadaki en ileri ülkelerin seviyesine ulaşmış bilgi ve teknolojiyi ihraç eden bir Türkiye hayalimiz var. İnanıyoruz ki medeniyet değerlerimizin ışığında; kökü ezelde, dalı ebedde, hem ruh hem madde planında güçlü bir gençlikle geleceğimiz daha da aydınlık olacak. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alacaksa, bunda siz değerli öğretmenlerimizin payı büyük olacaktır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimi önemsediğimiz için, okullarımıza yönelik birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da her zaman ilçe belediyelerimizle beraber, okullarımızın ve öğretmenlerimizin ihtiyaçları noktasında onların yanında olacağımızı ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, davetimizi kırmayarak bu kutlama gecesini onurlandıran siz değerli öğretmenlerimiz ve ailelerinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor, görevini icra ederken hakka yürümüş olan şehit öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Vali Mustafa Yaman da tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlarken, yemeği düzenleyerek güzel ve anlamlı bir jestte bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a teşekkür etti. Gecede ünlü sanatçı Sevcan Orhan sahne aldı.

Türküleriyle öğretmenleri coşturan, sempatikliğiyle gönüllerde taht kuran sanatçı Sevcan Orhan’ın sahneye davet ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un Kültür ve Sanat Danışmanı Balıkesirli sanatçı İsmail Özkan da seslendirdiği şarkıyı tüm öğretmenlere hediye etti.

Protokolün de uzun süre katılım sağladığı yemekli ve konserli gece geç saatlerde sona erdi. Gönüllerince eğlenen öğretmenler, yemeği düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a ve gecenin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ettiler.