Başkan Uğur, "Ekmek İsrafının Önlenmesi" Temalı Sergi Açtı

ulasim 18.11.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan, “Ekmek israfının önlenmesi, israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı. Başkan Edip Uğur Vali Mustafa Yaman ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen törende ‘ekmek israfının önlenmesi’ temalı resim sergisinin de açılışını yaptı.

Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki törene Vali Mustafa Yaman ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile milli eğitim şube müdürleri ve dereceye giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Rabia Kahraman’ın açılış konuşmasının ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında 3. alan ilk ve ortaokul öğrencilerinin ödüllerini (İlkokullar arası resim yarışması üçüncüsü Gönen Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Berke Ütnü, şiir yarışması üçüncüsü Edremit Şehit Hamdi Bey İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Sude Güngörmüş, Ortaokullar arası resim yarışması üçüncüsü Karesi Ali Hikmetpaşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Feyzanur Esmeray, şiir yarışması üçüncüsü Sındırgı Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi İrem Filiz, kompozisyon yarışması üçüncüsü Bigadiç Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kübra Deniz) İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz verdi.

Ardından ilkokullar ve ortaokullar arası yarışmalarda 2.’lik elde eden öğrencilerin (Resim yarışması ikincisi Altıeylül Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Gül Sevim Demir, şiir yarışması ikincisi Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Betül Kaygısız, ortaokullar arası resim yarışması ikincisi Sındırgı İbrahim Ethem Akıncı Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kübra Ergin, şiir yarışması ikincisi Bandırma Yamanegeli Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Melisa Balcı, kompozisyon yarışması ikincisi Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu öğrencisi Aslı Arslan) ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur verdi. Başkan Uğur tek tek öperek kutladığı öğrencilere dereceye girdikleri şiir ve kompozisyonlarını okuttu.

Son olarak yarışmalarda birinci olan öğrencilerin (resim yarışması birincisi Bandırma Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mert Bilsel, şiir yarışması birincisi İvrindi 7 Eylül İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hiranur Çuhadar, ortaokullar arası resim yarışması birincisi Susurluk Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Duran, şiir yarışması birincisi Kepsut 125. Yıl yatılı Bölge Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Melike Bilgiç, kompozisyon yarışması birincisi Ayvalık 15 Eylül Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Nihal Çağlar) ödüllerini ise Vali Mustafa Yaman verdi.

Ödül töreninin ardından, “Ekmek israfının önlenmesi israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi” temalı resim sergisinin açılışını Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz birlikte yaptı. Sergiyi gezen Vali Yaman ve Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tekrar kutladılar.

Törenin sonunda Vali Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, çocukların isteklerini kırmayarak getirdikleri kitapları imzaladılar.