Başkan Uğur Kar Nöbetinde

ulasim 09.01.2017

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi haftasonu yağan ve bölgede etkisini sürdüren kar yağışının sebep olduğu olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını 24 saat süreyle kesintisiz sürdürüyor. İlçelerde ve kırsal mahallelerdeki çalışmalarını sürdüren ekipleri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, çalışmaları inceledi. Karesi ilçesine bağlı İbirler, Davutlar, Çaypınar ve Yeşilova mahalleleri güzergahında devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Uğur, ekiplere eşlik ederek kolaylıklar diledi.

YÜZLERCE KIRSAL MAHALLE YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Başkan Uğur, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi merkez şantiyemize bağlı 35 ekiple, 67 iş makinesi, 150 personel ile Altıeylül, Karesi, Susurluk, Kepsut, Savaştepe, Bigadiç, Balya ilçelerinde toplam 205 kırsal mahalle yolu ulaşıma açılmıştır. Yine İvrindi, Sındırgı, Gönen, Dursunbey, Edincik, Burhaniye şantiyelerindeki 12 ekip ile toplam 170 kırsal mahalle yolu açılmıştır. 112 Acil ekiplerine öncülük edilerek 1 doğum hastası olmak üzere 33 hastaya müdahale edilmiştir. 6 cenazesi olan kırsal mahalle yolu açılarak cenazeler mahallelere ulaştırılmıştır” diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR: “BİNİN ÜZERİNDE PERSONELİMİZ KARLA MÜCADELE EDİYOR”

Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma ilçe merkezinde toplamda 100 ton tuz kullanarak buzlanmayı önleme çalışması yaptığını söyleyen Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:
Şehiriçi buzlanmadan dolayı mağduriyetin engellenmesi için ekiplerce toplam 1300 ton tuz harcanmıştır. Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın 300 yaya personeli ile kar küreme çalışmaları yapılmış olup, 200 İtfaiye Daire Başkanlığı personeli yolda kalan araç ve vatandaşlara yardım etmiştir. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı personelimizce sağlanan kumanyalar ile karla mücadele ekiplerine destek verilmiştir. Bu çalışmalar binin üzerinde personel ile yapıldı. Şuan kar yağışı durdu. Yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yollarda ve vatandaşımızın hizmetinde. Çalışmalarımıza devam ediyoruz

Başkan Uğur daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nöbetteki görevlilere kolaylıklar dileyen Başkan Uğur,AFAD İl Müdürü Bayram Şahin ile görüştü.