Başkan Uğur, “Otizm Farkındalık Günü” Etkinliğine Katıldı

ulasim 02.04.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında 3-15 yaş arası otistik çocukların eğitim gördüğü Balıkesir Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Vali Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale,  Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, bürokratlar ve velilerin katıldığı etkinlikte; otizmin erken tanı ve eğitimle tedavi edilebilecek bir durum olduğuna dikkat çekildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yasemin Oflas, otizmin sosyal beceri yetersizliği ve iletişim kurma zorluğu olduğunu eğitimle bu olumsuzlukların azaltılabileceğini söyledi. Müdür Oflas’ın konuşmasının ardından Aydın Yapıcı, otizmli çocuğuna yazdığı mektubu okudu.

BAŞKAN UĞUR: “Engelli ve Otistik
Çocuklarımızın Hizmetindeyiz”

Aydın Yapıcı’nın otizmli çocuğu için yazdığı mektubun kendilerini duygulandırdığını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “ 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününde otizm konusunda farkındalık yaratmak adına önemlidir. Hükümetimiz engelli ve otizmli çocuklarla ilgili bu zamana kadar yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak da engelli ve otistik çocuklarımızın hizmetindeyiz ve bu çocuklara her şartta sahip çıkıyoruz” dedi.

Öğrencilerin Gösterileri Beğeni Topladı

2008 yılında ilan edilen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde kamuoyunun dikkatinin otizme çekildiğini belirten Vali Mustafa Yaman, otizmin tedavisinin erken tanı ve bilimsel eğitimden geçtiğini söyledi. Otizmli çocukların gelecekte kendilerine yeten bireyler olması için çalışıldığını vurgulayan Vali Yaman, otistik çocukların verilecek eğitimlerle kendi yaşamlarını sürdürebilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Vali Yaman’ın konuşmasının ardından Balıkesir Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören otistik çocuklar hazırladıkları gösterileri sahneledi. Otistik çocukların eğitim öğretim yılı içerisinde hazırladığı eserlerden oluşan serginin açılışını Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur, Balıkesirsporlu futbolcular Sercan Yıldırım, Eray Atasever, Vitor Gomes ve otistik çocuklar yaptı.

Serginin gezilmesinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur, otistik çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.