Başkan Uğur Şoför Esnafıyla Bir Araya Geldi

ulasim 25.11.2014
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Şoförler Odası’nda şoför esnafıyla bir araya geldi.

Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda dolmuş şoförlerini dinleyen Başkan Uğur, yaşanan sıkıntıları hep birlikte çözeceklerini ifade etti. Kapalıspor Salonu önündeki mevcut üniversite kampus hattının başlangıcı Kredi Yurtlar Kurumu’na alınacak. Mevcut hat sahipleri araçlarını yenileyecek, belediye otobüslerini hattan çekecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Şoförler Odası’nda düzenlenen toplantıda şoför esnafının konuğu oldu.

Oda başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda dolmuşçuluk yapan şoför esnafının da katıldığı toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a Genel Sekreter Mehmet Bozdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Metin Ermiş ve birim amirleri eşlik etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fehmi Erdem,

“Bizi onurlandırdıkları için Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Meselemizi en iyi güzel şekilde olgunlaştırıp hedefe ulaşmayı diliyoruz. 62 hat sahibi ve kooperatif başkanımız burada. Kooperatif birlik beraberliği sevgi saygıyı sağlamak için oluşturulmuş bir düzen. Müktesap haklarımızın en güzel şekilde korunabilmesini istiyoruz.

İkinci meselemiz mevcut M plakalarımızı alacak olduğumuz araçlara geçmesi, üçüncü olarak fiyat tarifesinin düzeltilmesi. Üniversiteden yurda kadar 30 km’lik bir hat. Sıkıntılarımızın iyi bir noktaya getirilmesini istiyoruz. Geri alınacak araçların 7.5 ile 9 metre arasında 25 kişilik olacak şekilde alacağız”
dedi.

Başkan Uğur Kampüs Hattında Şoförler İle Anlaşma Sağladı

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Kapalıspor Salonu önündeki kalkış noktasının yeni düzenleme ile Kredi Yurtlar Kurumu önüne alınacağını bildirdi. Bu mevcut hattaki belediyenin otobüslerini de çekeceklerini aktaran Başkan Uğur, şöyle konuştu:

“Bizim bütün amacımız ekmeği büyütmek; Aşı, işi büyütmek. Önemli olan Balıkesir’in büyümesi, ekmeğin büyümesi, biz büyük düşünüyoruz. Balıkesir’in mastır planını 5 milyon kişi için yapıyoruz. Şu anda nüfusu 1 milyon 200 bin kişi. 2050 yılında Balıkesir’in nüfusu 5 milyon kişi olacak. Balıkesir bir cazibe merkezi.

Şimdi sizlerin de hedefinizi büyütmeniz lazım, küçük düşünmeyin. Tuzsuz aşım ağrısız başım demeyin. Bizim amacımız sizlerin fazla para kazanması, vatandaşın da aldığı hizmetten memnun olması. Biz belediye olarak denetleyici, düzenleyiciyiz. Yoksa ben belediye olarak gidip alayım 50 otobüs çalışsın değil.

İnsanlar kazansın. Bizim sizin için düşündüğümüz hat Kredi Yurtlar Kurumu’ndan başlıyor, üniversitede neticeleniyor. Kurtdereli Kapalıspor Salonu önünden kalkıyor doğumevi önünden kampüse gidiyorsunuz. Ama yeni hat düzenlendiğinde Kredi Yurtlar Kurumu’ndan çıkıp, Yaylada önünden Emniyetin oradan Doğumevi vs. kampüse.

Şu anda eğer belediyenin körüklü otobüsü ful dolu olursa şehir içinden gitmiyor, çevre yolundan transit geçiyor. Biz ulaşımla ilgili işleri Şoförler Odası ile birlikte danışıp yapacağız dedik, amacımız insanlar mağdur olmasın. Bizim 12 tane körüklü otobüs var.

62 tane minibüs var, 14 koltuk, ayakta 3-5 yolcu alabiliyorsun, yeterli değil. Biz ne dedik, kalitesini iyileştirelim, engellilere uyumlu olsun, klimalı, güvenlik kameralı olsun dedik. Hat sahibi olarak birçok kişi aracını kendisi kullanmıyor. Türkiye’de bütün mesele istatistik; Kaç kişi bindi, kaç kişi hangi durakta indi, ona göre otobüs seferlerini organize etmek. 25 otobüs alalım dedik, 60 kişilik.

Hem vatandaş memnun olsun hem siz fazla yolcu taşıyın. Müktesep hak diyorsunuz, tamam. Biz otobüslerimizi çekeceğiz, ne zaman gerçekleşirse bu iş, tabi şimdi vatandaşlarımızı bırakacak halimiz yok. Sizler otobüslerinizi 2-3 ay içinde getireceksiniz, geldiği gibi biz çekeceğiz siz taşıyacaksınız.

Bu hat çok değerli bir hat. Size gene M plakayı vereceğiz. Yalnız validatör takacağız, hepsi kartlı olacak. Bizim kaç kişi binip taşınıyor bilmemiz lazım. Bu dünyanın her yerinde böyle. 7.5 metre diyorsunuz o da tamam.”

Dolmuş Hat Sahiplerinden Başkan Uğur’a Dua:

“Bize Değer Verdiğiniz İçin Allah Sizden Razı Olsun. Bugüne Kadar Hiçbir Belediye Başkanı Bize Bu Kadar Değer Vermedi”

Şoförler Odasındaki toplantıda söz alan dolmuş hattı sahibi olan şoför esnafları Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a dua ve teşekkür ettiler. Bir dolmuş hattı sahibi, “Sayın Başkanım, önce bize bu kadar değer verdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanımız bize bu kadar değer vermedi. Bize bu kadar değer veriyor ve bizi önemsiyorsunuz. Tüm arkadaşlarımız adına size teşekkür ediyorum. Sizin yaptığınız bu iyiliği hiç unutmayacağız” diye konuştu.

Başkan Uğur ise “Başkanım Allah razı olsun, bizim gelirimiz arttı deyin bu bize yeter. 12 körüklüyü çekiyorum, geleceğe yatırım da yapmış oluyorsunuz. Bizim yaptığımız fedakarlık az değil, bunu takdir edin” şeklinde cevap verdi.

Saatler süren ve anlaşmayla neticelenen görüşmenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur dolmuş hat sahiplerine yeni hatla ilgili anlaşmalarının hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Dolmuşçular Başkan Uğur’u salondan alkışlar eşliğinde uğurladı.