Başkan Uğur, Yörük ve Türkmenlerin Yemeğine Katıldı

ulasim 16.02.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Yörük ve Türkmen kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için faaliyetlerde bulunan Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu’nun Balkonuk’ta organize ettiği “Birlik- Beraberlik” yemeğine katıldı. Başkan Uğur’un yanı sıra Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonunun “Birlik-Beraberlik” yemeğinde Vali Mustafa Yaman, ilçe belediye başkanları, Yörük ve Türkmen Birliği Başkanı Orhan Tatlıoğlu, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Balıkesir kültürünün önemli bir parçası olan Yörük- Türkmen kültürüne ait bilgilerin paylaşıldığı yemekte; Dursunbey yöresine ait halk oyunları gösterisi sahnelendi. Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonunun tertip ettiği yemek, katılımcıların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.