Başkan Uğur’a Sevgi Seli

ulasim 17.05.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  hafta sonunda kırsal mahalleleri ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geldi. Uğur, Karesi ve Altıeylül ilçelerine bağlı Köteyle, Ziyaretli ve Gökköy’de yüzlerce vatandaşla bir araya gelip sohbet etti, dert ve sıkıntılarını dinledi, köylülerin istekleriyle ilgili birimlere gerekli talimatları verdi.

Köteyli’ye yol müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur eşi Nurgül Uğur ile birlikte  ilk olarak sabah erken saatlerde Karesi ilçesindeki Köteyli mahallesine gitti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da eşiyle beraber eşlik ettiği Başkan Uğur, köy meydanında halkla kucaklaştı, vatandaşları ve muhtarı dinledi. Muhtar Baki Eser ve köylülerin karşıladığı Başkan Uğur, Köteyli muhtarlığının ‘Su Hayrı’ münasebetiyle düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Muhtar Baki Eser, “Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yapılan hizmetleri gördük, çok mutlu olduk. Köyümüze yeni tatlı suyumuz geldi, çok sevinçliyiz. Bize bu hizmetleri getiren Büyükşehir Belediyemize ve Karesi Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Köteyli mahallesine gelirken önceki belediye döneminde yapılan yolun halini gördüklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden yapacaklarının sözünü verdi. Mevcut yolun yıllar önce ‘seçim asfaltı’ yapılarak popülizm kurbanı edildiğini ifade eden Başkan Uğur,  “Baharla birlikte kırsaldaki mahallerimizde hayırlar yapılıyor, belediye başkanlarımız da köylerimizi ziyaret ediyor. Bu vesileyle kırsaldaki mahallemiz ile buluşmuş oluyoruz. Köteylilere teşekkür ediyorum. Köteyli Balıkesir’in çok yakın bir mahallesi, biraz önce geldik yol 30 Mart’tan önce asfalt olmuş ama bozulmuş, seçim asfaltı olduğu için bozulmuş. Yolu kazıyıp yeniden yapmak lazım. Büyükşehir olarak ele alacağız yolu ve tekrar yapacağız inşallah” dedi. Başkan Uğur’un yol sözü vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Ahmet Edip Uğur, Karesi ve Altıeylül Belediyelerinin bütçelerinin eski merkez belediye bütçesinin iki katı büyüklüğünde olduğunu, bunların Balıkesir’e hizmet olacağını söyledi. Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar ve cazip projeleriyle cazibe merkezine dönüşen Balıkesir’i 5-10 yıl sonra Bursa ile yarışır hale getireceklerini belirterek, “Allah dirliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece Balıkesir’i büyütürüz. Çocuklarımız, gençlerimiz daha iyi bir Balıkesir’de yaşar. Balıkesir’de iş olur, aş olur”  diye konuştu.

93’lük Ali Kadir Sakar’ın elini öptü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Köteyli’den sonra Ziyaretli Mahallesine geçti. Burada merkezdeki bir kahvehanede vatandaşlarla çap içip sohbet eden Başkan Uğur, kendisine görmeye gelen 93 yaşındaki Ali Kadir Sakar isimli yaşlı mahalle sakini ile sohbet etti. Elini öptüğü Ali Kadir Sakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini, ona dualar etiğini söyledi. 50’den fazla torunu olduğunu belirten Ali Kadir Sakar, birçok savaşı gördüğünü anlattı. Köyün en yaşlısı olan Ali Kadir Sakar elini öpen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a dua etti. Ziyaretli’de çay içen Başkan Uğur daha sonra bu mahallenin geleneksel hayır yemeğinin verildiği alanda vatandaşlarla bir araya geldi, çocukları sevdi, oyuncak hediye etti.

Herşey daha iyi olacak

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 Bin Kişi Çalışıyor

Başkan Uğur, Karesi ilçesindeki kırsal mahalle ziyaretlerinin ardından Altıeylül ilçesine geçti. Burada Altıeylül’ün Gökköy mahallesine giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu eşlik etti.  Gökköy’de de vatandaşların ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılanan Uğur, konum olarak Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Köy’e olan yakınlıklarının büyük bir avantaj olduğunu ifade ettiği Gökköylülere, daha önce talep ettikleri göletlerinin yapıldığını, Balıkesir – Savaştepe yolunun da bu yıl programa alındığını,  virajsız düzgün bir yol haline getirileceğini bildirdi. Başkan Uğur, “Gökköy Balıkesir’e en yakın mahallelerden bir tanesi. Bundan 12 yıl önce temeli atılan bir Organize Sanayi Bölgesi vardı ama tek bir fabrikanın bacası tütmüyordu. Şimdi Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin kişi çalışıyor. Lojistik köy yapıldı, faaliyete geçtiğinde binlerce insan lojistik köyde çalışacak. Savaştepe yolu da bu yıl programa alındı. Balıkesir – Savaştepe yolu da inşallah virajsız, düzgün bir yol haline gelir. Gökköylüler gölet istiyordu şimdi göletleri yapılıyor. İkizcetepelerin arıtılmış suyu Gökköy’e geliyor. Altıeylül ilçesinin merkezindeki mahallesinden nasıl su akıyorsa Gökköy’de de akacak. Gençler halı saha istiyor, o halı sahayı da yapacağız hiç merak etmeyin. Büyükşehir de çalışıyor Altıeylül Belediyesi de çalışıyor. Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu da çalışıyor. İnşallah her şey daha iyi olacak, Hayrınız bereketli olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kırsal mahallerdeki ziyaret ve temaslarının ardından Balıkesir’in tanınmış eşrafından diş hekimi Hasan Bacakoğlu’nun cenaze namazına katıldı. Başkan Uğur’un birçok nikah ve düğüne katıldığı yoğun programı gün boyu devam etti.