Başkan Uğur'dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

ulasim 09.09.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un Kurban Bayramı mesajı şöyle:

"Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün en yoğun olarak yaşanacağı bir Kur-ban Bayramına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik ve paylaşma gibi güzel örneklerinin sergi-lendiği özel günlerdir.

Kurban Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bayram günlerinde, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir.

Selâmlaşarak, kucaklaşarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda buluna-rak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, gözlerimizin nuru olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garip-leri de asla unutmayalım. Her biri birer kahramanlık ve fedakârlık abidesi olan şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Aziz şehit-lerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Bu vesileyle, Bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyor, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni edi-yorum. Başta vatani görevini yerine getiren kahraman güvenlik güçlerimiz ol-mak üzere, tüm hemşehrilerimin, soydaşlarımızın ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."