Başkan Uğur’dan Şehitlere Vefa

ulasim 03.01.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Balıkesirli şehit Faruk Gezen’in baba ocağındaki evini yeniden inşa edeceklerini bildirdi. Şehidin Dursunbey Durabeyler’deki ailesini ziyaret eden Başkan Uğur, ayrıca şehidin adını taşıyacak park ve çeşme yaptıracaklarını da kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Sözleşmeli Uzman Onbaşı Faruk Gezen'in, Dursunbey Durabeyler Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Uğur, ziyaret sırasında şehidin daha önce satın aldığı 2 katlı kerpiç evi yıktırıp yenisini yapacaklarını, şehidin ailesinin de bu evde oturacağını açıkladı. Başkan Uğur,  beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, Kent Estetiği Daire Başkanı Zerrin Ağyar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şaban Akkol ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan olduğu halde Durabeyler kırsal mahallesindeki Gezen ailesini ziyaret etti. Şehidin babası Arif Gezen ile görüşen Ahmet Edip Uğur, tekrar başsağlığı dilediği aileye, şehidin aziz hatırası için yaptıracakları ve onun adını taşıyacak olan park ve çeşmeyle ilgili bilgi verdi. Başkan Uğur, şehidin kısa bir süre önce köyde satın aldığı iki katlı kerpiç evi inceledi. Aileye ikamet edecekleri evi yada evlatları Faruk Gezin’in satın aldığı evi yıkıp yeniden yaptıracaklarını, ailenin nerede oturmak istiyorsa inşaatı da buna göre yapacaklarını söyledi. Şehit babası Arif Gezen, oğlunun satın aldığı evde oturmak istediklerini belirtince Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, derhal gerekli talimatları vererek bu evi yıktırıp betonarme olarak yeniden inşa edeceklerini söyledi. Başkan Uğur, “Balıkesir’imizin evladı aziz şehidimiz Uzman Onbaşı Faruk Gezen'in ailesine ziyarette bulunduk. Şehidimizin mukaddes hatırasını yaşatacak olan adını taşıyan park ve çeşme yapıyoruz. Şehidimizin baba ocağındaki evini kısa sürede yeniden inşa ederek teslim edeceğiz. Şehit kardeşlerimiz her zaman dualarımızda yaşayacak. Ruhları şad olsun. Şehidin babasıyla görüşüp  nerede oturmak istediklerini sordum, ister kendi ikametgahını, ister oğlunun aldığı evi yaptıralım dedim. Bana oğlunun satın aldığı evde oturmak istediğini söyledi. Orası kerpiçten yapılmış 2 katlı bir yer. Biz burasını yıktırıp yerine 2 katlı betonarme bina yapacağız. Şehidimizin ailesi de burada oturacak" dedi.

Şehidin babası Arif Gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a ziyaretinden dolayı ve göstermiş olduğu alaka nedeniyle teşekkür etti. Acılı baba, şehit oğlunun aziz hatırası için yaptırılacak olan park ve çeşme ile beraber evinin yeniden inşa edilecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek Başkan Uğur’a ayrıca teşekkür etti.

Bu arada, Baykan Uğur, İvrindi ilçesine bağlı Çamköy kırsal mahallesindeki şehit Fatih Tomuşoğlunun da ailesini ziyaret etti. Aileyle sohbet edip, ihtiyaçlarını soran Uğur, şehit Tomuşoğlu’nun mezarı başında dua etti.