Başkan Uğur'un Gaziler Günü Mesajı

ulasim 18.09.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un Gaziler Günü mesajı şöyle:

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile cennet vatanımızın bağımsızlığını sağlayan, vatanımıza ve milletimize kıymet biçilemez değerde  hizmetleri  olan  Gazilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bildiğimiz gibi  Balıkesir bir Kuva- yı Milliye Şehridir. Bu şehrin insanı tarih boyunca kutsal değerleri söz konusu olduğunda cesaret ve fedakarlıkta öncü bir misyona sahip olmuştur. En büyük Gazimiz ise bu ünvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan, ''Vatanın Kurtarıcısı ve Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Bildiğimiz gibi Cumhuriyetimiz, destansı bir diriliş ile kurulmuştur. Bu dirilişi sağlayan Şehit ve Gazilerimiz bizler için birer onur abidesidir. Yazılan bu destanın her bir satırında Şehit ve Gazilerimizin kahramanlıkları vardır. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle Ulusumuz tarihinde bu uğurda bir çok savaş yapmış, bir çok insanını Şehit ve Gazi vermişti.

Bugün de bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak için aynı ruh ve anlayışla Şehit ve Gazi vermekteyiz. Vatanımızın birliğini korumak ve huzurunu devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeyi bile göze alan kahraman askerlerimizin  fedakarlıkları her fırsatta hatırlanması gerekmektedir. Bizler geçmişte olduğu gibi bugün de askerlerimizin haince kurulmuş tuzaklar karşısında, Ulusumuzun varlığı için kendisini düşünmeden feda etmeye hazır olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. İnanıyoruz ki Şehitlerimiz nurlanmış, Gazilerimiz onurlanmış askerlerdir. Buna inanıyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere vatanımızı armağan eden; Aziz Şehitlerimizi şükranla anıyor, varlıkları ile gurur duyduğumuz Kahraman Gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyorum.