Başkan Vekili Orkan, "Tarım Ve İnsan" Konulu Fotoğraf Sergisine Katıldı

ulasim 16.10.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve Dünya Gıda Günü etkinliği kapsamında düzenlenen ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve Dünya Gıda Günü kapsamında düzenlediği ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisine katıldı. Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve bürokratlarında katıldığı ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisi öncesinde 20 ilçeden törene katılan kadın çiftçilere plaket verildi. Günün anlam ve önemi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, “Bugün burada Gıda ve Tarım Bakanlığımızın önderliğinde hazırlanmış olan ``Dünya Çiftçi Kadınlar günü, Dünya Gıda Günü ile Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin`` açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Fotoğraf gözlerimizin çok iyi gördüğü ama tam olarak dikkatini veremediği duygu ve manayı yüklü kareleri ifade etmektedir. Bizler için o kareyi detaylandıran ona bir duygu ve kendini ifade edebilme yeteneği sağlayan bir görseldir. Ülkemizde yaşam telaşı ile kaçırdığımız veya dikkat etmediğimiz, özellikle tarım ile hayatını kazanan insanlara odaklanmamızı sağlayan bu kareleri hazırlayan ve emeği geçen tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyorum. Dereceye giren fotoğrafçılarımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi. Vali Yardımcısı Selda Dural, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan ve protokol üyeleri “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisini gezdi.