Başkan Vekili Şahin Karne Dağıtım Törenine Katıldı

ulasim 12.06.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı sonu nedeniyle Aslıhan Tepecik Mahallesi’nde düzenlediği karne dağıtım törenine katıldı. Balıkesir il genelinde 184 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığı günde; Aslıhan Tepecek Mahallesi’ndeki programa katılan Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz öğrencilere karne ve hediye dağıttı. Balıkesir genelinde 184 bin 610 öğrencinin yaz tatiline girdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, “401 ilkokulda 57 bin 924 öğrenci, 241 ortaokulda 56 bin 126 öğrenci, 155 ortaöğretimden 57 bin 364 öğrenci karne, 13 bin 196 anaokulu öğrencisi de “Gelişim Raporu’nu aldı” dedi.

Okullar Yaz Döneminde de Açık Olacak

Yaz döneminde okulların yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini belirten Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, yaz döneminde de okulların çeşitli etkinlik ve faaliyetlere ev sahipliği yapacağını ifade etti. Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Müdürlüğümüz önümüzdeki sene açılacak okullarımızın yenileme çalışmaları hızla devam edecek. 2015 yılında 35 projemizi ihale ettik ve onların yapımına başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene içerisinde hem yeni okulların hem de onarılmış okullarımız yeni eğitim öğretim yılına hazır hale gelecektir. Bugün okullardaki çocuk sesleri bugün itibariyle sona ermiş olacak. Ancak okul bahçelerimizi 'Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde 365 gün açık tutuyoruz. Okul bahçelerimiz çocukların yaz tatilinde oynayacakları alanlar olarak devam edecek. Okul bahçelerinde, mahalledeki ve camilerdeki çocuk seslerini önemsiyoruz. Yani her tarafta çocuk sesleri olsun istiyoruz. Okullarımızda 'Okullar Hayat Bulsun' projesiyle bu çocuk seslerini yazın da devam ettireceğiz. Başarılı geçen öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Vekili Şahin’den Kur-an Kursu ve Belediye Kursları Tavsiyesi

2014-2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin, “ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur, bugün Balıkesir’in hayatını kolaylaştıracak projelerin takibi için Ankara’da bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ve eğitime büyük önem veriyoruz. Sayın Başkanımızın geliştirdiği projelerin büyük bölümü gençlere yönelik projeler. Kendileri 10 gün önce Çocuk Köyü projesinin temelini attı. Bunun yanı sıra tüm mezun olan öğrencilere başarılar diliyorum. Uzun bir yaz tatili öğrencilerimizi bekliyor. Kardeşlerimize yaz ayında Kur-an Kurslarına gitmelerini tavsiye ediyorum. Bunun yanı sıra belediyelerimizin düzenlediği sosyal ve sportif kurslar var. Öğrenci kardeşlerimiz yetenekleri doğrultusunda bu kurslara da katılsınlar. Yaz aylarında okullar kapalı olacak ama gençlerimiz bu tür sosyal ve sportif kurslar ve camilerdeki Kur-an Kurslarıyla tatillerini iyi değerlendirebilirler” dedi.