BASKİ`ye Dev Bütçe: 364 Milyon 725 Bin TL

ulasim 18.11.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BASKİ) 2015-2019 Stratejik Planı ve 2015 yılı bütçesini görüşmek için çalışmalara başladı.

BASKİ yönetimi ve Komisyon üyelerinin yaptığı görüşmeler sonucunda BASKİ’nin 2015 yılı bütçesi 364 milyon 725 bin TL olarak belirlendi. Balıkesir Üniversitesi(BAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Özmen, BASKİ’nin 2015-2019 Stratejik Planı hakkında BASKİ yönetimi ve Komisyon üyelerine sunum yaptı.

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatıyla Tarife Komisyonu’na sevk edilen su tarifeleriyle ilgili yeni düzenleme 20 Kasım tarihinde başlayacak. BASKİ’nin 2015 yılı bütçe görüşmeleri ve 2015-2019 Stratejik Planı çalışmaları hakkında bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin, “BASKİ’nin 2015 yılı bütçesini 364 milyon 725 bin TL olarak belirlendi. 20 Kasım tarihine kadar bütçe incelemesi devam edecek. BASKİ’nin 2015 yılı bütçesini belirledikten sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatları sonucunda Tarife Komisyonu’na sevk edilen su tarifeleriyle ilgili çalışmalara başlayacağız. Tarife Komisyonu’nda su tarifelerini revize edeceğiz.

BASKİ’nin 2015-2019 Stratejik Planı uzun bir çalışmanın sonucunda şekillendi. BASKİ’nin uzun vadeli çalışmalarıyla ilgili yapılan Stratejik Plan kapsamında BAÜ İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Özmen’den bilgi aldık”
dedi.