Başpehlivan İsmail Balaban Altın Kemerini Başkan Uğur`dan Aldı

ulasim 18.08.2014

Başkan Uğur, 34. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne katılarak güreşlerin galibi olan İsmail Balaban’a altın kemerini verdi.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 34. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda güreşsever katıldı. 13 kategoride 328 sporcu, Başpehlivanlık kategorisinde ise 25 güreşçinin yarıştığı Kurtdereli Güreşleri, kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Müsabakalarda rakiplerini yenerek finalde Kırkpınar`ın başpehlivanı Fatih Atlı ile karşılaşan İsmail Balaban, Kırkpınar’ın rövanşını almış oldu. Güreşlerin sonunda ilk üçe giren pehlivanlara kupa ve madalyalarını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz takdim etti. Kurtdere Güreşleri’nin Başpehlivanı İsmail Balaban`a Karesi Belediyesi Logolu özel yapım altın kemer Vali Ahmet Turhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur tarafından verilirken, Türkiye Güreş Federasyonu As Başkan Oktay Aktaş ise, Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı  A.Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz`a, güreşlere verdikleri desteklerinden dolayı plaket takdim etti.