Bigadiç’te Buzağı Kulübesi Dağıtımı Gerçekleştirildi

ulasim 03.12.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık sektörüne destek vermeye devam ediyor. Hayvancılık sektörüne destek vermek ve buzağı ölümlerinin önüne geçmek için seferberlik başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, buzağı kulübesi dağıtımlarını sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yaptığı proje kapsamında Kepsut ve Susurluk’ta üreticilere sağlanan buzağı kulübesi desteğinden sonra son olarak Bigadiçli üreticilere 100 adet buzağı kulübesi dağıtımı gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin’in yer aldığı törene; AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, üreteciler ve vatandaşlar katıldı. Bigadiç’te üreticilere 100 adet buzağı kulübesini dağıtarak hayvancılığa destek vermeyi sürdürdüklerini ifade eden Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’un oluşturduğu vizyon çerçevesinde şehrimizin ekonomisinin gelişmesi açısından tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de destekliyoruz. Buzağı kulübesi dağıtımları da bu desteğin bir göstergesidir. Geçen yıl Balıkesir’de 135 bin buzağı doğmuş, bunların 6 bin âdetini kaybetmişiz. Bu buzağılar ölmeseydi 15 trilyon lira bir kazanç olacaktı. Başkanımız Ahmet Edip Uğur, bu kaybı ortadan kaldırmak için bu projeye destek olma kararını verdi. Bu zamana kadar zeytin sineğiyle mücadeleden, süt tankı, polen altlığı, selektör makinesi, sera naylonu ve çeşitli tonajlarda süt soğutma tankları dağıttık. İlaçlama için selektör makinesi alımına çıktık. Büyükşehir Belediyesi’nin ne imkânı varsa seve seve yapıyoruz. Bugünde Bigadiç ilçemizde buzağı ölümlerine dikkat çekmek amacıyla, buzağıların doğum sonrasında hijyenik ortamlarda bakım ve beslenmeleri için 100 adet buzağı kulübesi kura ile belirlenen çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz. Daha önce üreticilerimize buzağı ölümlerini önlemek için buzağı septisemi aşısı 3 bin 500 adet tarım ilçe müdürlüklerine teslim edildi. Buzağısı doğacak çiftçimiz tarım ilçe müdürlüklerinden ücretsiz olarak temin edebilirler. Kısa zamanda da 2 adet mobil yem analiz makinesi alınarak Damızlık birliklerine teslim edilecektir, bu sayede çiftçimiz yeminin kalitesini anında öğrenecek, ona göre beslenme programı hazırlanacak” dedi. Konuşmalarının ardından protokolün katılımıyla buzağı kulübesi dağıtımı yapıldı.