Binlerce Gönenli Büyükşehir İftarında Buluştu

ulasim 28.06.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı münasebeti ile düzenlenen iftar yemeklerinin son durağı Gönen ilçesi oldu. ‘Gönül Sofrası’ nda binlerce vatandaş birlikte oruç açarken, iftar sonrası konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Bizler huzur içerisinde, güven içerisinde güzel bir ramazan idrak ediyoruz. Tabi bu huzur ve güvenimizi sağlayan güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize hepsine teşekkür borçluyuz. Şehitlerimize teşekkür borçluyuz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı münasebetiyle düzenlenen ‘Gönül Sofrası’ iftarlarına Gönenliler konuk oldu. Gönen Yıldız Meydanı’nda düzenlenen iftar programı Kuran-ı Kerim okunması ardından oruçların açılması ile başladı. İftar programına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İSLAM DÜNYASI İÇİN BARIŞ TEMENNİSİ

İftar yemeği sonrası açılış konuşması yapan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, İslam dünyası için barış temennisinde bulundu. Ramazan ayında tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin kabul edilmesi temennisinde bulunan Yakar  “Rabbim yapmış olduğumuz ibadetleri, tutmuş olduğumuz oruçları kabul eylesin. İnşallah nice ramazanlara hep böyle birlik ve beraberlik içerisinde, güzellikler içerisinde ulaşmayı nasip etsin. İslam dünyasının bu tip temennilere ihtiyacı var. İslam dünyası bu tip sıkıntıları çekerken, biz güzellikleri yaşıyoruz. İnşallah Rabbim sıkıntıdaki bütün İslam dünyasına esenlikler nasip eylesin. Birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Nice Ramazanları bizlere ulaştırsın” diye konuştu.

UĞUR: “ŞEHİTLERİMİZE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da programda bir konuşma yaparak Allah’ın oruçları, okunan dualar ve ibadetleri kabul etmesi dileğinde bulundu. Ramazan’ın bitmesine 10 gün kaldığını söyleyen Uğur, “Ramazan ayı rahmet ayı, bereket ayı mağfiret ayı. İşte geldi gidiyor. Şurada kaldı 10 gün. 10 gün sonra Ramazan bitti. Tutana da geçiyor tutmayana da geçiyor. Ama bizler huzur içerisinde, güven içerisinde güzel bir ramazan idrak ediyoruz. Tabi bu huzur ve güvenimizi sağlayan güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize hepsine teşekkür borçluyuz. Şehitlerimize teşekkür borçluyuz. Onlar bizler için, ülkenin birliği bütünlüğü için, ülkenin toprakları için şehit oldular. Allah onlara yardımcı olsun, Allah’tan onlara rahmet diliyorum” dedi.

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Gönen’de “80.000 Kişilik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon İnşaatı Temel Atma Töreni”ni gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Gönen’in atıksu arıtmasının temelini attık. Gönen Çayı maalesef atıksu artıma tesisi olmadığı için çok kirlenmiş. İnşallah önümüzdeki Ramazan ayından önce açılışını yine hep birlikte yapacağız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Gönen Belediyesi olarak ta Hüseyin Yakar kardeşim el ele birlikte, gönül gönüle sizlere hizmete devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Kadir Gecesi geliyor. Kadir geceniz mübarek olsun. Arkasından bayram geliyor. Bayram da görüşemezsek Ramazan bayramınızda mübarek olsun. Cenabı Allah bizlere nice bayramlara çoluk çocuğumuz ile birlikte İnşallah kavuştursun.

BEDİRHAN GÖKÇE’DEN KONSER

Gönül Sofrası programı sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ünlü şair ve şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe’yi vatandaşlarla buluşturdu. Gönenlilerin büyük ilgisi ile karşılaşan Gökçe, programında Gönenlilere güzel bir gece yaşattı. Gökçe konseri ardından kendisini Gönenliler ile buluşturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti.