“BüyükAile”ye Büyükdere’de İlgi Büyük Oldu

ulasim 26.05.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa uzman ekiplerinin koordine ettiği Havran “BüyükAile” programı Büyükdere Kırsal Mahallesi’nde devam etti. Program kapsamında 300’e yakın vatandaş sağlık kontrolünden geçirilirken, yüzlerce vatandaş ise etkinliğe ortak edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının paydaş olduğu “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” programının 6. durağı olan Havran ilçesindeki saha çalışmaları Büyükdere Mahallesi’nde devam etti.  Büyükdere’deki programa çevre mahallelerden de çok sayıda vatandaşlar otobüslerle taşınarak etkinliklere dahil edildiler.

Mahalle meydanına konuşlanan ve projelerin yer aldığı Sergi TIR'ı, Havranlıların beğenisine sunuldu. “BüyükAile” etkinlikleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Program kapsamında Büyükdere Mahallesi'nde Beyaz Masa ekiplerinin koordinasyonunda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Ekinliklerde, Gülsüm Mehmet Uysal İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, “Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Hareketliliğin Önemi” ile “Minik 112” eğitimi, Gıda Tarım İl Müdürlüğü tarafından, “Gıda Güvenirliliği Eğitimi” ile İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, “Yangın Söndürme Tatbikatı ve Ateş Söndürme Eğitimi” verilerek öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir hayat sürebilmelerinin önemi anlatıldı.

300’E YAKIN VATANDAŞ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

BüyükAile etkinlikleri kapsamında Kamu Hastaneler Birliği sağlık ekipleri tarafından vatandaşlara “Diyabet Eğitimi” verildi. Yine sağlık personeli tarafından 158 vatandaş diyabet taramasından geçirilirken, 138 vatandaşa kemik ölçümü yapıldı. Halk Sağlığı ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz GGK testi dağıtımı yapılırken, 44 vatandaş ise kolon kanseri testi için Havran Halk Sağlığı Merkezi’ne taşındı.

İl Müftülüğü tarafından ise Büyükdere Kız Kuran Kursu’nda Kuran okuma etkinliği gerçekleştirilerek, öğrencilerle sohbet edildi. Fazlıca İlkokulu’nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ücretsiz göz taraması yapılırken, etkinliklere ortak edilen vatandaşlara mahalle meydanında lokma hayrı yapıldı.