Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Birleşimi Yapıldı

ulasim 17.09.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfezdeki vahşi depolama sahalarını kapatıp, Düzenli Katı Atık Depolama Sahası yapmak için çalışmalar başlatıldı. Balıkesir’in doğası ve deniziyle önemli turizm merkezlerinden biri olan Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi’nde bulunan vahşi depolama alanının kapatılıp rehabilite edilmesi için alınan kamulaştırma işlemi CHP’li üyelerin şerhine karşı oy birliğiyle kabul edildi.  Körfez Bölgesi’ndeki 13 vahşi depolama sahasının kapatılması planlanırken Burhaniye’de Düzenli Katı Atık Depolama Sahası inşa için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Tarife Komisyonunun yaptığı çalışma sonucunda; Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvan kesim ücreti 20 lira,  büyükbaş hayvan kesim ücreti 100 lira olarak belirlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şehre değer katacak prestij projeleri arasında yer alan Çay Deresi Projesi’nde kişilere ait son parsellerin kamulaştırılması için Belediye Meclisi’nden yetki alındı.