Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

ulasim 13.10.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın başkanlığında yapıldı. İlçe Belediye Başkanlarının doğal meclis üyesi olarak katıldıkları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları hazır bulundular. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın başkanlığındaki mecliste, önergelerin okunmasının ardından gündem maddeleri üzerinde görüşüldü. Görüşülen maddelerdeki hususların ilgili komisyonlara havaleleri kabul edildi.

SORU ÖNERGELERİNE CEVAP VERİLDİ

Meclis toplantısı sonunda ise Belediye meclis üyeleri tarafından geçtiğimiz ay verilen soru önergeleri AK Parti Grup Başkanı Mehmet Birol Şahin tarafından cevaplandırıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın göreve geldiği günden buyana ilçe belediyelerine bedelli ve bedelsiz olarak kiralanan mülkiyetler hakkında bilgiler sunan Şahin, meclis üyelerinin oy kullanırken bu işlemler hakkında bilgiler aldıklarını söyledi. İlçe belediyelerine verilen veya kiralanan mülkiyetleri sıralayan Şahin, daha sonra BASKİ için verilen önergeyi cevapladı.

BASKİ tarafından ilçe ve mahallelerine verilen su hizmeti hakkındaki soru önergesine de cevap veren Şahin, “Kırsal mahallelerde bağlı bulundukları ilçenin su tarifesinin yüzde 25’ini 5 yıl süre alıyoruz. Yine BASKİ genel kurulunda alınan karar ile arıtma olan ilçelerde ve arıtma olmayanlarda da arıtma yapılmak üzere yer tespiti yapılan yerlerde atık su bedeli alınması kararı alınmıştı. Bandırma, Erdek, Sındırgı, Susurluk, Balya, Kepsut ilçe merkezleri ve kırsalında da atık su bedeli alınmıyor. Buralarda arıtma yok. Arıtma içinde müteahite yer gösterilerek ihalesi yapılmamış. İhale yapıldığında arıtma bedeli alınacak” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda soru önergelerinin çoğaltılması talebinde bulunan Şahin konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu soru önergelerini çoğaltırsanız, bizler de bu konularda bilgiler vererek sizlere izahat etmek fırsatı olur. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yoğun hizmetler, yoğun açılışlar, temel atma törenleri arasında bu tip şeyleri sizlere izah etmek ve sizler aracılığı ile vatandaşlarımıza anlatma fırsatı olmuyor. Sizlere soru önergeleriniz için teşekkür ediyoruz. Soru önergelerinizi çoğaltın”.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplatısı ikinci birleşiminin 20 Ekim 2016 Perşembe günü saat 15.00'te yapılması kararlaştırıldı.