Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Teröre Ortak Tepki

ulasim 10.09.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında gerçekleşti. Son günlerde Türkiye’nin huzuru ve güvenliğine tehdit eden terör olaylarının lanetlendiği ve menfur saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlerin rahmetle anıldığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı birinci birleşiminde; AK Parti, CHP ve MHP gruplarının imzasının yer aldığı teröre karşı ortak bildiri kamuoyuyla paylaşıldı. Mecliste sandalyesi bulunan üç partinin ortak önergesiyle hain terör saldırıları sonucunda şehit olan Polis Memuru Aydın Nazillioğlu ve Deniz Göçkün’ün isimlerinin tespit edilen iki parka verilmesi kararlaştırıldı.  Buna göre; Şehit Nazillioğlu’nun ismi Hasan Basri Çantay Mahallesi’ndeki parka, Şehit Göçkün’ün ismi de Adnan Menderes Mahallesi’nde bir parka verilecek.

Başkan Uğur: “Türkiye Cumhuriyeti Çapulculara Boyun Eğmeyecektir”

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet geleneği olduğuna ve terör olaylarına gereken cevabı verebilecek kudrete sahip olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Edip Uğur, toplumu provokasyonlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye, bin yıllık geçmişi olan bir devlettir. Güçlü bir ordusu vardır. Bu ülke gerek Çanakkale’de gerekse Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehit verdi. Yalnızca Çanakkale’de verdiğimiz şehit sayısı 250 binin üzerinde. O tarihte Balıkesir Lisesi’nin son sınıfında öğrenci bile kalmamıştı ama biz o şehitler sayesinde bu ülkede nefes alıyoruz. Bu ülkede hayatımızı devam ettiriyoruz. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu çapulculara kesinlikle boyun eğmeyeceğini, gerekli mücadelenin yapılacağını ve devletimizin terörle olan mücadelede başarıya ulaşacağına inanıyorum. Milletimize sükûnet tavsiye ediyorum. Provokasyonlara ve kışkırtmalara alet olmayın. Bu illeti de hep birlikte atlatacağız” dedi. Başkan Uğur’un konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunun ardından tüm partilerin altına imza attığı teröre karşı bildiri kamuoyuyla paylaşıldı.

Üç Parti’den Teröre Karşı Ortak Bildiri

AK Parti - CHP ve MHP’nin altına imza attığı ortak bildiri şöyle:
“Ülkemizin huzurunu, istikrarını bozmayı, büyümesini engellemeyi hedefleyen Türkiye’ye karşı dışarıdan da destek alarak haince yapılan terörü şiddetle kınıyor, lanetliyoruz, Türkiye’mizin birlik ve beraberliğine yönelik ihanet odaklarınca çok yönlü bir biçimde gerçekleştirilen saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Terörün dini, milliyeti, ırkı yoktur. Hain saldırıları yapanlar ve destek verenler şunu net bir şekilde bilmelidir ki, bu tür saldırılar milletimizin birlikteliğini, sağduyusunu ve direncini bozamayacaktır. Tam tersine arttıracak birlikteliğimizi daha da pekiştirecektir. Gün suçlama, istismar, eleştiri, hamaset, siyaset, tahrik tohumları ekme günü değildir. Gün birbirimize kenetlenme, teröre karşı sağduyumuzu kaybetmeden vakur bir biçimde dimdik durma günüdür. Şehitlerimizin onuruna yakışan bir biçimde toplumun tüm kesimlerini sorumlu duyarlı ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Terör olayları sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyor, uğruna canlarını verdikleri, kanlarını akıttıkları aziz vatanımızın bir karış toprağının dahi kaybedilmesine izin vermeyeceğimizin sözünü veriyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” Tunceli’deki hain terör saldırısı sonucunda şehit olan Aydın Nazillioğlu’nun cenaze törenine katılım sağlanması için birinci oturumda 29 gündem maddesinin ve 10 önerge ele alındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci birleşimi 17 Eylül Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı.