Büyükşehir Belediyesi Ayvalık'ta 2 Bin Kişilik İftar Verdi

ulasim 12.07.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayvalık ilçesinde 2 bin kişilik sokak iftarı düzenlendi. Ayvalıklıların yoğun ilgi gösterdiği iftarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık’ta hazırladıkları iftar sofrasında vatandaşlarla birlikte olmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Başkan Uğur, çok yakında Ayvalık’ın en önemli sorunlarının başında gelen su meselesini Büyükşehir Belediyesi olarak çözeceklerinin müjdesini verdi. Ayvalık Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur, Balıkesir Milletvekilleri Av. Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer, ilçe belediye ve teşkilat başkanları ile çok sayıda Ayvalıklı vatandaş katıldı.

Başkan Uğur: “Ayvalık Susuzluktan Kurtulacak”

İftar yemeğinde bir selamlama konuşması yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalıklılara müjdeli haberler verdi. Başkan Uğur, yaklaşık iki hafta sonra tamamlanacak olan çalışmaların sonunda Altınova’dan Ayvalık’a su getireceklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak Ayvalık’ı su sıkıntısından kurtaracaklarını bildirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi; “Ramazan iftarımızı Ayvalık’ta yaptık. Ayvalık’ta ilk defa böyle bir sokak iftarı oluyor. 2 bin insanımızla, Ayvalıklılarla birlikte iftar yapıyoruz. Büyükşehir olunca, Büyükşehir’in sorumlulukları arasında ulaşım var, su kanalizasyon işleri var, kırsal dairenin yaptığı işler var, otoparklar var. Biz bunun sorumluluğunu omuzlarımızda her zaman hissediyoruz. İstiyoruz ki Ayvalık’ın suyu aksın, insanlar toplu taşıt araçlarına rahat binsin. Bununla ilgili Altınova’dan Ayvalık’a su getiriyoruz. İnşallah 15-20 gün sonra su hattı döşenmiş olacak, 17 km uzunluğunda bir hat. Ayvalık susuzluktan kurtulacak. Toplu taşıt araçlarını yeniledik ilçede. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zeytin sineği ile zeytin zararlılarıyla mücadeleyi uçak tutarak yine Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Biz istiyoruz ki Ayvalık’ı dünya markası yapalım. Sarımsaklı plajıyla ilgili çalışmalarımız var, yine Cunda Adası’na köprü ile geçeceğiz. Ayvalık Körfezinde bir akıntı sağlayarak körfezin temiz kalmasını sağlayacağız. İnşallah bu çalışmaların hepsini yapıyoruz. Bütün Ayvalıklı hemşerilerimin Ramazanlarını ve Bayramlarını kutluyorum.
Ayvalık’taki iftar programında sahne alan Büyükşehir Belediyesi’nde kültür ve sanat danışmanlığı yapan Balıkesirli sanatçı İsmail Özkan’ın tasavvuf musikisi konseri renk kattı. Konser davetliler tarafından beğeniyle izlendi.