Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü`nde Kardeşlik İftarı Düzenledi

ulasim 13.07.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı’nın 15’i olarak kabul edilen Dünya Yetimler Günü dolayısıyla şehrimizde bulunan öksüz ve yetim çocuklarımız için “Kardeşlik İftarı” düzenledi.

Ramazan ayının anlamına uygun olarak ve kardeşliğin pekiştirilmesi amacıyla İHH İnsanı Yardım Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen iftara, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şehrimizde bulunan yetim çocuklar ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 1600 kişinin katıldığı ve Balkonuk Center’da gerçekleşen Kardeşlik İftarı’nda ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra yapılan toplu duanın ardından iftar yemeği yenildi. Yemek sonrasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, “Bizler, medeniyet değerlerimizin ışığında sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. İnsanımızı, aileyi ve toplumu merkezimize yerleştirdik” diyereksosyalbelediyeciliğe önem verdiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Kardeşlik İftarı düzenlediklerini söyleyen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediye Başkanı  olarak bugün burada bulunan tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu  bilmelerini isteriz. İnanıyorum ki onların içerisinden kendi yaşadıkları zorlukları başkalarına yaşatmayacak,  iyiyi doğruyu ve güzeli yaşayacak ve yaşatacak güzel bir  nesil gelmektedir” şeklinde konuştu. Başkan Uğur, iftarda konuklarıyla tek tek ilgilenerek kısa süre sohbet etti.  Çocuklar, yemek sonrasında sergilenen Hacivat-Karagöz Orta Oyunu gösterisi ile eğlenceli dakikalar geçirdi. İftarda ayrıca Osmanlı Macunu ve pamuk şekeri de dağıtılırken çocuklara çeşitli hediyeler verildi.