Büyükşehir Belediyesi'nden Marmara'ya Çıkarma

ulasim 23.05.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Adalar Belediyesi ve bağlı mahallelerinde çeşitli inceleme, açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Türkiye'nin tek ada ilçesi olan Balıkesir'in Marmara İlçesi, Balıkesir'in Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Marmara Adalar İlçesine dönüştü. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret ve incelemelerde ilk durak Avşa Adası oldu. Adalar Belediyesi'ne bağlı mahalle statüsündeki ünlü turizm beldesi Avşa Adası'nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, burada Büyükşehir Belediyesi'ne ait ek hizmet binasını ziyaret etti. Başkan Uğur, Avşa Adası'nda esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi, sohbet etti. Avşa'daki ek binasını ziyaretinde Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Uğur, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Avşa Adası'nın ilk spor tesisi ve oyun parkını hizmete açtı.

AVŞA'YA 30 MİLYON LİRALIK ATIK VE KANALİZASYON YATIRIMI
BAŞKAN UĞUR ERDEK-AVŞA ADASI ARASINA “DENİZ TAKSİ MÜJDESİ” VERDİ

Avşa Adası'ndaki spor tesisi ve oyun parkının açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bugün Avşa'ya çıkarma yaptık. Genel Sekreterimiz ve tüm daire başkanlarımız ile birlikte buradayız. Büyükşehir olunca sorumluluklarımız arttı. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenleri yapma gayretindeyiz. Kent Estetitiği Dairesi Başkanlığımızca yapılan bu oyun parkımızın maliyeti 500 bin TL. Avşalılara hayırlı ve uğurlu olsun. Avşa Adamız Türkiye'de ilk defa AK Parti iktidarında merkezi hükümetimizin desteği ile deniz suyunun arıtılarak içme suyu olarak kullanıldığı yer. Günde 4 bin ton içme suyu denizden arıtılıp insanlarımızın istifadesine sunuluyor. Şimdi Büyükşehir olarak BASKİ tarafından yeni bir çalışma yapılıyor, inşallah günde + 4 bin ton daha içme suyu ilaveten çıkacak. Kapasite yüzde yüz artacak. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi olarak Avşa Adası'na toplam 30 milyon TL maliyeti olan arıtma ve kaalizasyon yatırımı yapacağız. Çalışmalarımız başladı. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara Adası ve bağlı mahallelerindeki ana arterleri ilk defa karayolu ağına aldırdık. Diğer tüm yollarla ilgili çalışmaları biz Büyükşehir olarak yapacağız. İşte AK Parti bu, onlar konuşur AK Parti yapar, bizim ustamız Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek alıyor ve onun yolundan gidiyoruz. 7 Haziran'da seçim var, bu seçim milletin seçimi. Ya istikrar ya istikrarsızlık. Kriz isteyen, hizmet istemeyen istikrarsızlığa oy verecek. Ama, Avşa Adamızdaki bu hizmetlerimiz gibi hizmetler sürsün, yatırımlar devam etsin, kriz olmasın isteyenler istikrar devam etsin diye oy verecek. Avşa'ya bir müjde daha veriyorum, Erdek - Avşa arasına Deniz Taksi koyacağız. Ulaşım 20-25 dakika sürecek. Deniz Taksi hizmetini inşallah bu sezon başlatacağız. Yapılan hizmetler Avşa'ya, Marmara İlçemize, Balıkesir'imize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah bu hizmetlerimize devam edeceğiz.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Marmara Adalar Belediyesi ve bölgedeki ziyaret ve temaslarında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Marmara Kaymakamı Yakup Güven, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arı, Emlak İstimlak Daire Başkanı Av. İrem Kaan, Kent Estetiği Daire Başkanı Zerrin Ağyar, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay ile Başkan Uğur'un yatırım ve proje danışmanları katıldı.