Büyükşehir Belediyesi'nden Otizmli Çocukların Eğitimine Katkı

ulasim 23.10.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocukların daha iyi eğitim alıp, sosyal hayata katılmalarına katkı sağlamak için Bandırma Otizm ve Kardeşlik Derneği'yle protokol imzaladı.

Bandırma Otizm ve Kardeşlik Derneği'nde gerçekleşen protokolle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dernek bünyesinde görev alacak oyun terapisti, psikolog ve beden eğitimi gibi branşlarda eğitimcilerin giderini karşılayacak. Protokol törenine Başkan Uğur'un yanı sıra AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Marmaralı katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, Bandırma Otizm ve Kardeşlik Derneği'ne sağladığı katkılarından dolayı teşekkür eden dernek başkanı Mehtap Akgün, otizmli bireylerin sosyal hayata katılmasında eğitimin önemine dikkat çekti. Otizmli bireylerin sosyal hayatın içerisinde yer alıp, kendi kendilerine yetmesi için eğitimin öneminin farkında olduklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı konuşmasında şu konulara değindi: "Eğitim insan hayatındaki en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimle ilgili her türlü önemli ve anlamlı gördüğümüz girişimi destekliyoruz. Bugün de bu vesile ile Bandırma İlçemiz’deyiz. Hem dernek üyelerinin bilinçlenmesi hem de çocuklarımızın daha iyi bir gelişim sağlamaları ve Otizmli Kardeşlerimizin sosyal hayatta gelişimlerine hız katmak amacıyla ''Bandırma Otizm ve Kardeşlik Derneğimiz'' ile bir protokol imzalamak için buradayız. Bu protokol sayesinde Bandırma Otizm ve Kardeşlik Derneğimiz buradaki tüm işleyişi ve yönetimi sağlarken biz de buradaki etkinlikleri gerçekleştirecek ve dersleri verecek olan Oyun Terapisti, Psikolog ve Beden Eğitimi gibi branşlardaki eğitimci giderlerini karşılayarak bu anlamlı ve önemli girişimi desteklemek istedik. İmzalayacak olduğumuz Protokolümüzün öğrencilerimize, velilerimize ve Belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Törenin sonunda Dernek Başkanı Mehtap Akgün, katkılarında dolayı Başkan Uğur'a plaket takdim etti.