Büyükşehir Belediyesi'nin, ”Beyaz Gezi” Projesine Yoğun İlgi

ulasim 29.07.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa biriminin hizmeti olan ve Ekim 2015'te başlayan ‘Beyaz Gezi’ projesinden bugüne kadar 33 gezi ile 1.583 vatandaş faydalandı. Geziler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sitesi üzerinden başvuru yapanlar ve mahalle muhtarları aracılığıyla geziye katılmak isteyen vatandaşların katılımıyla gerçekleşiyor. Ayrıca Anneler Derneği, Görev ve Terör Mağdurları Derneği, Karesi İlçesi Mahalle Muhtarları Derneği, Altıeylül İlçesi Mahalle Muhtarları Derneği, Balıkesir Halk Müziği Derneği, Karesi Gençlik ve Spor Kulübü, Altıeylül Gençlik ve Spor Kulübü, Balıkesir Karesi Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği, Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği, Huzurevi Sakinleri, Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Kepsut Vefa Evi, Arı Yetiştiricileri Birliği, Derneğim Otizmli Çocukları Koruma Derneği gibi birçok dernek ve kulüp de gezilere katıldı.

BEYAZ GEZİ, HEM BALIKESİR'İ HEM PROJELERİ TANITIYOR

Tarihi, turistik ve kültürel yerlere düzenlenen ücretsiz gezilere katılan vatandaşlar Bandırma Arkeoloji Müzesi, Erdek Hayvanat Bahçesi, Manyas Kuş Cenneti, Havran Kocaseyit Anıt ve Müzesi, Altınoluk Köyü, Ayvalık Şeytan Sofrası, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, Cunda gibi tarihi ve turistik yerleri görme imkanı buluyor. Havran Kocaseyit Müzesi’nde Kocaseyit’ in torunu olan Muhammet Yıkar’ın Çanakkale Savaşı ile ilgili yaptığı bilgilendirme ile misafirler duygusal anlar yaşıyor. İlçe belediyeleri de gezide verilen molalarda kendi ilçelerine ait olan meşhur tatları misafirlere ikram ediyor. Havran Belediyesi tarafından ikram edilen leblebi, Susurluk Belediyesi tarafından ikram edilen ayran misafirlerden büyük beğeni topluyor. Ayrıca geziye katılan vatandaşlar gittikleri ilçelerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının sürdürdüğü İvrindi Hayvan Barınağı, Çay Deresi Projesi, Devlet Hastanesi Kavşağı ve tamamlanan Kuvayi Milliye Kavşağı, Çocuk Köyü, Bandırma ve Altınoluk Su Arıtma Tesisleri gibi projeleri yakından görme fırsatı buluyorlar.

BAŞKAN UĞUR: “ÖNCE ŞEHRİMİZİ ÖĞRENMEMİZ LAZIM”
“BALIKESİR 118 BİN M2 YÜZÖLÇÜMÜ İLE İSTANBUL'UN ÜÇ KATI”

Balıkesir’de yaşayanları yaşadıkları kenti iyi tanımaları gerektiğini belirten Uğur, bu kapsamda Beyaz Masa biriminin düzenlediği Beyaz Gezi projesinin önemli olduğunu kaydetti. Balıkesir’de yaşayanların Balıkesir’i tam anlamıyla tanımadıklarını vurgulayan Başkan Uğur, “Beyaz Masamız Sındırgı’dakini Ayvalık’a Götürüyor, Ayvalık’takini Erdek’e. Önce biz Balıkesirliler olarak şehrimizi öğrenmemiz lazım; Şehrimizi bilmiyoruz. Daha Gönen’i bilmeyen, Ayvalık’ı bilmeyen, Sındırgı’yı bilmeyen birçok insan var. Çünkü Balıkesir'in yüzölçümü 118 bin metrekare, İstanbul’un üç katı. İnsanlar Susurluk’tan, Dursunbey’den çıkmamış.  Balıkesir’de ne var ne yok bilmiyorlar. Balıkesir’i gezmeye kalksanız 1-2 ayda ancak tamamlarsınız; O kadar güzel yerleri var ki. Zenginliklerimizi görür, Balıkesir’e sahip çıkarsak Balıkesir daha da gelişir” dedi.

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin önemli hizmetlerinden biri olan Beyaz Gezi'den yararlanmak isteyen vatandaşların ilgili taleplerini bulundukları Mahalle Muhtarlıklarına iletmelerinin yeterli olduğu, Beyaz Gezi programlarına katılmak isteyen vatandaşların muhtarlıklardan ulaşan taleplere göre düzenlediği bildirildi.