Büyükşehir`in 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Anlatıldı

ulasim 12.09.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde, 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`ı sürecinde olan 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili brifing verildi ve planla ilgili sunum yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ndeki toplantıda, Balıkesir`in bütünüyle kent gelişimine katkı sağlayacak fikirler tartışılıp bilgi paylaşımlarında bulunuldu. Toplantıya merkez ilçe (Karesi ve Altıeylül ) ile diğer tüm ilçelerdeki belediyelerin imar şube müdürleri, şehir planlamacıları, mimarları ve fen işleri müdürleri katıldılar. Çevre Düzeni Planı ile ilgili toplantıda, Balıkesir`in 2040 vizyonuna uygun olarak 5 milyon nüfus planına göre nasıl şekilleneceği, mevcut planlar ile nasıl uyum sağlayacağı, bütün kentin alt ve üst ölçek uyumunun nasıl olacağı konularında ayrıntılı bilgilendirmede bulunuldu. Merkez ve tüm belediyelerden 50 kişinin katıldığı 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı ile ilgili toplantıda sektörel yapı, nüfus ve planın zayıf yönleri de tartışılarak masaya yatırıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıyı değerlendiren katılımcılar, işlenen konunun son derece önemli, verilen bilgi ve yapılan sunumların da bir o kadar faydalı ve açıklayıcı olduğunu belirterek teşekkür ettiler.