Büyükşehir Personeli İrlanda`da Teknik İncelemelerde Bulundu

ulasim 13.08.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile BAÇEYÖB personelinden oluşan teknik heyet, İrlanda`da bulunan düzenli depolama sahaları, kompost tesisleri, geri dönüşüm tesisleri ve biogaz tesislerini yerinde inceledi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve BAÇEYÖB Müdürü Ayşın Şirvancı ve aynı daire başkanlık personeli Çevre Mühendisi Dr. A.Tülay Selici, BAÇEYÖB personeli PIU Sorumlusu Elektronik Mühendisi Mesut Gökcan ile Çevre Mühendisi Zehra Özden Arabacıoğlu’ndan oluşan teknik heyet, 4-9 Ağustos tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı ile Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı ve Müşavir Firma PM Grup tarafından Entegre Katı Atık Yönetim Projelerinin hazırlanması için Teknik Yardım Lot 1 kapsamında AB üyesi ülkelerde benzer tesislerin (entegre katı atık yönetim sistemlerinin) yerinde incelenmesi amacıyla İrlanda Cumhuriyeti’ne düzenlenen teknik geziye katıldı. Heyet, İrlanda`da bulunan düzenli depolama sahaları, kompost tesisleri, geri dönüşüm tesisleri ile biogaz tesislerini yerinde inceleyerek seminerlere katıldı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için AB hibeli Entegre Katı Atık Yönetimi projelerinin değerlendirilmesini yaptı.