Büyükşehir Zabıta Dilencilere Göz Açtırmıyor

ulasim 18.02.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sorumluluk alanı içerisindeki ana cadde ve sokaklarda dilencilik yapan kişilere karşı mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor.

Balıkesir kent merkezindeki Milli Kuvvetler ve Anafartalar Caddesi gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddelerde dilencilere göz açtırmayan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda dilencilik faaliyeti yaptığı tespit edilen kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince yasal işlem uygulanarak üzerlerinde bulunan paralara el konulup, Belediyenin Encümen kararı ile bu paralar kamuya aktarıldı. Büyükşehir Zabıta ekiplerimizce, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu gibi kişiler ile ilgili, 153 numaralı Alo Zabıta hattını arayarak şikâyette bulunulması gerektiği belirtildi.