Büyükşehir’den Mobil Özel Eğitim Aracı

ulasim 07.02.2017

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaş olduğu Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve işbirliği protokol imza toplantısı yapıldı. Protokol kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumlarının hizmetine sunulacak olan Mobil Özel Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında alınan araç Başkan Ahmet Edip Uğur tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Öğretmenevinde düzenlenen toplantı ve protokol imza törenine Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üniversite rektörleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, fakülte dekanları, il müdürleri, oda temsilcileri, eğitim yöneticileri, hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Balıkesir Valiliği himayesinde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bengi Tanıtım filminin izlenmesi ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker proje hakkında bilgiler sundu. Çoker ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kürsüye çıkarak Büyükşehir’in eğitime verdiği desteklere vurgu yaptı.

BAŞKAN UĞUR: “BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY SAVUNMA DEĞİL EĞİTİME”

Eğitimde önemli adımların atıldığını ve devrim gibi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Uğur, bütçede en büyük payın ise savunma değil eğitim harcamalarına ayrıldığını söyledi. Müfredat programlarının yenilendiğini aktaran Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:
Ezberci eğitimden uzaklaşmak için bir çaba var. Derslik sayısında önemli bir artış var. Bilişim Teknolojileri eğitimde etkin kullanılıyor. Eğitimde birçok proje hayata geçiriliyor. Özel eğitimde çok büyük başarılar sağlandı. Ancak şunu iyi biliyoruz.'Daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak ta kalamaz'. Şehrimiz de eğitimin niteliğinin geliştirilmesi için topyekûn yeni bir motivasyona ve seferberliğe ihtiyaç var ve belli ki bugün bunun için buradayız. Bu konuda en önemlisi başta biz yöneticiler olmak üzere tüm paydaşların idealist olması bir zarurettir. Her çocuğumuz ailesi, öğretmenleri ve çevresi ile etkileşim içerisinde yetişir ve gelişir. Öyleyse bu ortamların gözden geçirilmesi önem arz etmelidir. Bu minvalde ilimizde Veli ve yetişkin eğitimleri kurumsallaştırılmalı ve teşvik edilmelidir. Öğrencilerimize sosyal, sportif ve kültürel imkânlar sunulabilmeli ve bu hususta fedakârlıktan kaçınmamalıyız.

OKULLARA 15 BİN TOP DAĞITILACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği destekleri sıralayan Başkan Uğur, “Maarif davası kitabını tüm öğretmenlerimize hediye ettik. Bir çok anaokuluna iç mekan çocuk oyun grupları yapıldı. Yine birçok okulun bahçe düzenlemesi futbol ve basketbol sahası yapıldı. Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ adlı kitabı 100 bin adet basılarak dağıtılmıştır. Toplamda 15 bin adet futbol, voleybol ve basketbol topunu önümüzdeki günlerde okullarımıza dağıtacağız. Diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması için 25 bin adet fırça ve 25 bin adet diş macunu dağıtımlarımız devam ediyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MOBİL ÖZEL EĞİTİM ARACI

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve Başkan Uğur’un da katılımı ile Bengi Projesi paydaşları tarafından işbirliği protokol imzalandı. İmza töreni ardından yine Bengi projesi kapsamında Vali Yazıcı, Başkan Uğur ve İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’in katılımı ile “Mobil Özel Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokol töreni sonrası Başkan Uğur, Müdür Çöker’e aracın anahtarını teslim etti.

Protokol töreni öğle yemeği ardından sona erdi.