Büyükşehir'den Serinleten Uygulama

ulasim 28.06.2016

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilimizde ayrıca Ramazan Ayı'nda olunması münasebetiyle vatandaşların daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım hizmetlerinden yararlanabilmesi adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince başta sahil ilçelerinde olmak üzere toplu taşıma araçlarının klimalarının çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol ediliyor.

KLİMALAR ÇALIŞMAK ZORUNDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da üzerinde titizlikle durduğu ve vatandaşların rahat ve konforlu bir ulaşım yapmaları için gereken uygulamaların yapılması talimatını verdiği toplu taşımada; araç işleticisi gerçek ve tüzel kişiler konuyla ilgili hassasiyet göstermeleri adına Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından yazılı olarak uyarıldı. Çalışmalar sırasında eksiklikleri olan işleticilere mevzuat hükümleri nezdinde yaptırımlarda bulunulduğu öğrenildi. Vatandaşları mağdur edecek bir uygulamaya müsaade edilmeyeceği belirtildi.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta Timlerinin toplu taşıma araçlarındaki klima denetimleri; merkez ve körfez ilçelerindeki özel halk otobüsleri, kampüs ve birlik araçlarında yapıldı. Yetkililer, tüm toplu taşıma araçlarındaki klimaların çalışır vaziyette olduğunu rapor ederken, bu çalışmalara tanık olan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine bu hassas çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Denetimlerin sürekli olarak yapılacağı hatırlatıldı.