Buzağılık Köprüsü Işıklandırıldı

ulasim 26.06.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Susurluk ilçesinde, Susurluk Çayı'nın iki yakasını bir araya getiren Buzağılık Köprüsü’nün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Köprünün açılış töreninde vatandaşların ışıklandırma taleplerini geri çevirmeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatı ile başlayan çalışma tamamlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca yürütülen özverili çalışma sonucu tamamlanan Susurluk ilçesinde, Susurluk Çayı'nın iki yakasını bir araya getiren Buzağılık Köprüsü’nde ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Son teknoloji ile yapılan otoban görünümündeki modern köprü Susurluk'un karşıyakasındaki 8 kırsal mahalle ile Kepsut içlesine hizmet verecek. 11 ayda tamamlanıp araç ve yaya trafiğine açılan Buzağılık Köprüsü 3 milyon 682 bin liraya mal oldu.

13 Nisan günü düzenlenen ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı tören ile hizmete açılan köprünün ışıklandırılması için törene katılan vatandaşlardan gelen isteği kırmayan Başkan Uğur, verdiği sözü yerine getirdi. 12 metre genişliğinde ve 300 metre uzunluğundaki köprü geceleri de vatandaşların güvenle geçiş yapabileği hale geldi.

12 METRE GENİŞLİĞİNDE 300 METRE UZUNLUĞUNDA

Susurluk Buzağılık Köprüsü'nün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Mart 2015 tarihinde sözleşmesi yapıldı. İşe başlama tarihi 27 Mart 2015 olan köprü 29 Şubat 2016 tarihinde tamamlandı. Susurluk ilçesinin iki yakasını bir araya getiren köprü; Buzağılık, Karaköy, Gürece, Kocapınar, Kalfaköy, Yaylaçayır, Serçeören, Ekinlik kırsal mahalleleri ve Kepsut ilçesine hizmet veriyor.

Buzağılık Köprüsü 300 metre uzunluğa sahip olup, üzerinde 8 metre araç yolu, 2 metre yaya yolu olmak üzere toplam 12 metre genişlik mevcut. 9 açıklıklı ve 10 ayaklı olan köprüye 64 fore kazık çakıldı. 63 prefabrik kirişli köprüye adını aldığı Buzağılık Kırsal Mahalle yolu ile birlikte sıcak asfaltla kaplandı. Bir buçuk kilometrelik yola 2 bin 800 ton asfalt yapıldı.