Danişment’te Şehitler Parkı Açıldı

ulasim 28.07.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya’nın kırsal Danişment Mahallesi’ne yapılan ‘Şehitler Parkı’ açılışı yapıldı. Parkın açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’i marka şehir yapma çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Uğur, “Balıkesir’in kırsalında da yoluydu, suyuydu yapalım. Balya’da inşallah kanalizasyon, içme suyu ile ilgili yatırımlarımız olacak. Mezbaha getiriyoruz Balya’ya. Balya hayvan kesimine başka yere gitmeyecek. Park Büyükşehir’in istifadesi ile çocukların eğleneceği, büyüklerin oturacağı bir yer. İnşallah güzel vakit geçirir çocuklarımız” diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR: “TÜRK MİLLETİ DARBEYİ ÖNLEDİ”

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşananlara da değinen Başkan Uğur, Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ifade etti. Türkiye’nin bir kalkışma hareketi, darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Uğur, “Ancak milletimizin ferasetiyle, devletine bağlılığıyla darbe hareketi önlendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın telefondan yapmış olduğu ‘Herkesi meydanlara çağırıyoruz’ çağrısına bütün milletimiz iştigal etti. Yunanistan’da bir kriz olsa, Amerika’da bir kriz olsa herkes hemen bankalara koşuyor, ununu, pirincini, şekerini alıyor, bankalardan para çekmeye çalışıyor. Türk milleti ne bankalara koştu, ne para çekti. Herkes meydanlara koştu. Bu darbe hareketini bu şekilde bertaraf ettik. Bütün Balıkesir içlerinde ve 81 ilde millet demokrasi nöbetine gitti. Eskiden Örfi İdare denirdi, Örfi idarelerde sokağa çıkma yasağı olurdu. Şimdi eve girmek yasak, herkes sokakta. Bu darbe girişiminin farkı bu. Halk darbe yapınca bu iş böyle oluyor. Halka kısıtlama yok” dedi.

“YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Darbe girişimine rağmen ülkede vatandaşların olağan hayatlarına devam ettiğini ve yatırımları kaldıkları yerden sürdüreceklerini belirten Başkan Uğur şöyle konuştu: “Ülkemizde herkes ticaretine, seyahatine devam ediyor. İnşallah güzel günler Türkiye’yi bekliyor. Dedelerimiz, atalarımız, şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar bize emanet. Onlar bizler için bugünler için yokluk, kıtlık çektiler. Çanakkale’de savaştılar bize bu ülkeyi emanet ettiler. Bizde istiyoruz ki çocuklarımız aydınlık Türkiye’de daha rahat bir hayat yaşasınlar. İnşallah Türkiye’nin önü açık, Balıkesir’in önü, Balya’nın Danişment’in önü açık. Çocuklarımızı daha demokrat, daha güzel bir Türkiye’de yaşayacaklarına ben inanıyorum. Bütün çalışma ve gayretlerimiz bunun için.

Konuşmaların ardından Danişment Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Danışan tarafından Başkan Uğur’a teşekkür plaketi ve mahalle sakini kadınlar tarafından el işlemesi ile yapılan tablo hediye edildi. Parkın açılış ardından vatandaşlar ile sohbet eden Başkan Uğur, çocukların oyun gruplarında eğlenmelerini izledi. Açılış törenine Balya Kaymakamı Hakan Balsüzen, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, AK Parti Balya İlçe Başkanı Şaban Özel, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.