Engelli Dünya Rekortmeni Demokrasi Şehitleri İçin Dalacak

ulasim 10.10.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anmak için Ayvalık’ta dalış etkinliği düzenleyecek. Bedensel engelli Dünya dalış rekortmeni Balıkesirli sporcu Cem Esmeray tarafından gerçekleştirilecek dalış etkinliği öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret eden Esmeray, dalış ile ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki günlerde Ayvalık’ta gerçekleştirilecek olan dalışta sualtında Esmeray, “Darbeyi ve terörü kınıyoruz! Ülkemize sahip çıkıyoruz! Şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyoruz! ...241…” yazılı Türk bayraklı pankart açacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPONSOR OLDU

22 metrede bedensel engelli dünya dalış rekortmeni olan Esmeray, 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anmak için böyle bir etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. 19 Mayıs 2017 tarihinde de yine Ayvalık’ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda dalış gerçekleştireceğini ifade eden Esmeray, “Bu dalışımızda 29 metreye inerek çift dünya rekoru kırmayı amaçlıyoruz. Bu hafta yapacağımız dalışta ise 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz için engelli vatandaşlarımızın duyarlılığını göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Bedensel engelli dünya rekortmenine yapacağı dalış öncesi başarılar dileyen Başkan Uğur ise “Bedensel Engelli Dünya Dalış Rekortmeni Cem Esmeray önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyemiz tarafımızdan düzenlenecek olan Milli İrade ve Demokrasiye Saygı dalışı öncesi ziyaretimizde bulundu. Sporcumuza başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İrfan Sarıgül ve dünya rekortmeni Cem Esmeray yer aldı.